Întoarce-te la site

Primele 20 evenimente de tehnologie și programare au primit finanțare prin inițiativa Meet and Code 2018

#meetandcode #codeEU @sap4good

La nivel european, inițiativa Meet and Code oferă finanțări de peste 250.000 Euro pentru evenimente de tehnologie și programare organizate în peste 20 de țări în cadrul Europe Code Week 2018.

Până la termenul intermediar de evaluare din 15 iulie 2018 al inițiativei, în România au fost înscrise 36 de propuneri de evenimente de la 28 de organizații nonprofit.

Cele 17 organizații non-profit selectate pentru finanțare după prima parte a perioadei de înscriere Meet and Code pentru a organiza 20 de evenimente de tehnologie și programare:

  • Euro Education Federation, Dolj - EURO INFORMATICA, EURO ELECTRONICA
  • Asociația Edulier, Ilfov - Și dislexicii programează
  • Asociația de părinți "Învățător Radu Ion" Vadu Parului, Prahova - Scratch: azi învăț să programez
  • Clubul de Ecologie și Turism Moldavia, Iași - Tinerii și programarea
  • Asociația Eurolife, Gorj - Rural hackathon kids 2018
  • Asociația Colegiului Național Mircea cel Bătrân Vâlcea, Vâlcea - Computational Thinking @ CNMB, CNMB Hackathon
  • Asociația Turul Madar, Covasna - Concurs de programare pentru liceeni​
  • Asociația Freedom Smile, București - GirlsCoding4CleanBucharest, part 1
  • Asociația Liceul "Ionel Perlea", Ialomița - Neconvențional
  • Asociația "Respect Școala", Iași - MiBus Code
  • Asociația "Prietenii Bibliotecii Județene Cluj", Cluj - SCRATCH: Coding pentru toți!
  • Asociația Clubul de Astronomie și Științe Spațiale, Bihor - Om de știință pentru o zi; 3,2,1… Start spre Luna și spre Marte!
  • Asociația Studium „Dimitrie Cantemir” Onești, Bacău - Cantemir Kick&Code 2018
  • Asociația Tinerilor din Valea Doftanei, Prahova - Scratch pentru toți!​
  • Asociația Cuziști Implicați, Vrancea - Hackathon
  • Asociația Micul Gates, Vâlcea - Tehnologia în sprijinul educației
  • Asociația de părinți Eminesciana, Bihor - Înapoi în viitorul 3D

Anul trecut, Meet and Code a însemnat peste 600 de evenimente care au demonstrat că programarea poate fi distractivă. Evenimentele s-au desfășurat în 280 de orașe din Europa cu aproximativ 30.000 de participanți. În 2018, inițiativa revine cu o nouă ediție cu ocazia Europe Code Week – Săptămâna Europeană a Programării, între 6 și 21 octombrie 2018.

Meet and Code este inițiată și finanțată de compania SAP în parteneriat cu Haus des Stiftens GmbH prin portalul IT Stifter-helfen, Asociația Techsoup și alți parteneri TechSoup Europe.

În România, inițiativa Meet and Code este derulată de Asociația Techsoup, susținătoare a activităților Europe Code Week în România.

Trimiterea propunerilor de evenimente

Organizații neguvernamentale mai pot propune evenimente de tehnologie și programare pe www.meet-and-code.org până pe 15 septembrie 2018.

Pentru finanțări pot aplica doar organizaţii non-profit legal înființate în România, inclusiv asociații comunitare, asociaţii de părinți, asociații de elevi, asociații de profesori sau organizații din domeniul educației.

Fiecare propunere selectată pentru finanțare va primi o sumă de până la 300 euro pentru a fi implementată. În total, 40 de evenimente de programare și tehnologie din România vor primi finanțare Meet and Code (totalul inițial de 30 de evenimente fiind suplimentat cu încă 10 evenimente).

Evenimentele organizate în cadrul Meet and Code se vor adresa copiilor și tinerilor cu vârste între 8 și 24 de ani care vor fi introduși în lumea tehnologiei și a programării într-un mod distractiv. Scopul evenimentelor este acela de a arăta cât de plăcută și interesantă poate fi programarea și cum poate fi utilizată pentru a aduce la viaţă noi idei cu ajutorul codului.

Inițiativa Meet and Code sprijină evenimente de tehnologie și programare în 22 țări europene: România, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Anglia, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazahstan, Macedonia, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveția și Ucraina.

Nou în ediția 2018: premiile Meet and Code pentru cele mai bune evenimente

Anul acesta, Meet and Code caută cele mai creative și originale evenimente din toate cele 22 de țări participante. Premiile se vor acorda pentru 3 categorii: Kick and code, Innovation și Diversity.

În cadrul fiecărei categorii vor fi premiate 5 evenimente. Doi reprezentanți din fiecare organizație câștigătoare vor fi invitați la un eveniment final de două zile la sediul companiei SAP din Walldorf. În plus, primul câștigător din fiecare categorie va primi un premiu de 2.500 de euro.

Inițiatorii Meet and Code

Inițiativa Meet and Code este susținută de Haus des Stiftens GmbH prin portalul IT Stifter-helfen, Asociația Techsoup și alte organizații partenere din reţeaua TechSoup Europe. În România, inițiativa Meet and Code este coordonată în România de Asociația Techsoup.

Compania SAP facilitează inițiativa Meet and Code oferind suport financiar și alte resurse.

TechSoup Europe face parte din reţeaua TechSoup Global Network și este un conector între universul noilor tehnologii și implementarea de schimbări în societate. Reţeaua din Europa este formată din 28 de organizaţii partenere care sprijină 250,000 de organizaţii non-profit în 48 de ţări.

Despre Asociația Techsoup

Din 2010, Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

Mai multe despre misiunea organizației și proiectele Asociației Techsoup pe www.asociatiatechsoup.ro

Puteți afla mai multe detalii despre program și de la Ana Stamatescu, Digital Education Coordinator Asociația Techsoup:

Descoperă cum a fost Meet and Code 2017, în poze, aici: album poze Facebook Asociația Techsoup

Meet and Code 2017 în cifre, aici: meet-and-code.org/2017