Întoarce-te la site

Primele 24 de evenimente de tehnologie și programare finanțate prin inițiativa Meet and Code 2019

#meetandcode #codeEU #SAP4Good

La nivel european, inițiativa Meet and Code (www.meet-and-code.org) oferă anul acesta finanțări de peste 430.000 EURO pentru evenimente de tehnologie și programare organizate în 25 de țări în cadrul Europe Code Week 2019.

Asociația Techsoup, susținătoarea activităților Europe Code Week în România și coordonatoarea Meet and Code România, acordă în perioada 3 iunie - 8 septembrie finanțări în valoare totală de 27.000 EURO pentru 90 de evenimente de tehnologie și programare.

Până pe 8 iulie 2019, au fost înscrise 41 de propuneri de evenimente de la 22 de organizații nonprofit din țară, cu o medie de 2 evenimente înscrise per organizație. Din acestea, 24 de propuneri au fost deja selectate pentru finanțare.

Cele 20 de organizații non-profit care vor organiza cele 24 de evenimente de tehnologie și programare cu și despre: roboți Bee-Bot, programarea unei intersecții rutiere cu ajutorul Arduino pentru nevăzători, roboți Lego WeDo, programarea unei drone pentru desfășurarea lecțiilor de geografie și științe, Micro:bit și Python, crearea unor scenarii de reciclare în comunitate cu ajutorul mediului de programare vizuală Scratch și nu numai:

  1. Asociația Părinților "Ioan Slavici", Satu Mare - TechSaveThePlanet, Traffic Lights

  2. Asociația Elevilor “Club LMV“, Ploiești - DRIVE for girl’s FUTURE!

  3. Asociația Părinților din Liceul Teoretic Aurel Lazar "Parentes", Oradea - RoboCODE Watering, RoboCODE Recycles

  4. Clubul de Ecologie și Turism Moldavia, Pașcani - Programare, utilizare și prelucrare date pentru aparat de monitorizat nivelul poluării și calității aerului, Atelier de inițiere în robotică și programare pentru fete

  5. Asociația "Respect Școala", Pașcani - Code Step by Step

  6. Asociația Părinților din Școala Radovanu, Radovanu - Povești cu...Scratch

  7. Asociația ROBOCLUB, Roșiorii de Vede - Construim Roșioriul împreună

  8. Asociația Give It Back, Pitești - Give IT Back to Community, My Green City

  9. Euro Education Federation, Craiova - EURO ELECTRONICA

  10. Asociația de părinți Lațcu Vodă, Siret - Învață să programezi cu Micro:bit

  11. Asociația CLUBUL STEAM, Reghin - Intergenerational Bee-Bot competition

  12. Asociația Tinerilor din Valea Doftanei, Valea Doftanei - Meet and Code pentru o comunitate curată!

  13. Asociația Clubul de Astronomie și Științe Spațiale, Oradea - Science Hack Day

  14. Asociația de părinți Eminesciana, Oradea - Programează o zi cu OZI

  15. Asociaţia Părinţilor Şcoala Gimnazială Sf.Varvara Aninoasa, Aninoasa - We – the programming girls

  16. Asociația ȘANSA TA, Chiajna - Educatie digitala pentru viitor

  17. Asociația de părinți "Învățător Radu Ion" Vadu Părului, Albesti-Muru - My story in Scratch

  18. Asociația Cartea Daliei, Bonțida - I educate to have a voice Kick-off

  19. Asociația StartEvo, București - Kidibot Cybersecurity Training

  20. Asociația GEYC, București - HTML Basics for Youth Workers

broken image

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, sub motto-ul ,,Empowering a Generation”, Meet and Code așteaptă organizațiile non-profit din întreaga Europă să propună evenimente de programare sau de tehnologie pentru copii și tineri cu vârsta între 8 și 24 de ani.

Organizațiile pot aplica online, între 3 iunie și 8 septembrie 2019, pe www.meet-and-code.org cu una sau mai multe propuneri de evenimente. Procesul de evaluare și finanțare se derulează pe toată durata perioadei de înscriere.

În 2018, peste 50.000 de copii și tineri au participat la 1.100 de evenimente finanțate prin Meet and Code în toată Europa. Evenimentele și-au propus să aducă bucuria de a programa și de a lucra cu tehnologia în mai multe comunități europene.

Meet and Code va premia suplimentar cele mai bune evenimente finanțate

În plus față de acordarea finanțărilor, Meet and Code va oferi și premii pentru cele mai creative și originale evenimente prin care organizațiile nonprofit și-au propus să atragă copii și tinerii spre programare și tehnologie. Organizațiile care aplică pentru o finanțare Meet and Code, vor putea alege dacă doresc să participe și în Competiția Meet and Code. Premiile se vor acorda anul acesta pentru patru categorii: Girls do IT!, Community, Diversity și Code for the Planet. Publicul va putea să își voteze evenimentul preferat și în categoria specială Premiul Publicului.

În cadrul fiecărei categorii vor fi premiate 3 evenimente. Doi reprezentanți din fiecare organizație câștigătoare în cele 5 categorii vor fi invitați la un eveniment de încheiere Meet and Code 2019 (Award Weekend), iar evenimentele câștigătoare vor fi prezentate într-un repozitoriu european de bune practici. În plus, primul câștigător din fiecare categorie va primi și un premiu de 2.000 de EURO.

Empowering a Generation

9 din 10 locuri de muncă vor necesita în curând abilități digitale, conform raportului “The Digital Skills Gap in Europe” al Comisiei Europene din 2017. În fiecare zi, lumea noastră oferă din ce în ce mai multe provocări digitale tuturor operatorilor economici și societăților europene. Din acest motiv, este important ca tinerii să fie pregătiți să îmbrățișeze viitorul digital.

Scopul Meet and Code este de a contribui la o lume în care fiecare tânăr european are abilitățile digitale necesare pentru a-și modela propriul viitor. Inițiativa a fost co-creată de către compania SAP și Haus des Stiftens gGmbH din München, care coordonează procesul de acordare a granturilor, împreună cu partenerii din cadrul rețelei TechSoup Europe. Meet and Code sprijină inițiativa Comisiei Europene, Europe Code Week, și este aliniată la Obiectivele pentru Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite.

Inițiativa Meet and Code 2019 sprijină evenimente de tehnologie și programare în următoarele 25 de țări: România, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Anglia, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazahstan, Macedonia, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveția, Ucraina, Belgia, Olanda și Portugalia.

Despre Asociația Techsoup

Din 2010, Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană. Mai multe despre misiunea organizației și proiectele Asociației Techsoup pe www.asociatiatechsoup.ro

Puteți afla mai multe detalii despre program și de la Ana Stamatescu,  Digital Education Coordinator  Asociația Techsoup .