Meet and Code 2020: peste 4.000 de elevi români în cel mai mare program european pentru tineri în domeniul competențelor digitale

#meetandcode #codeEU #SAP4Good #AsociatiaTechsoup

Asociația Techsoup, susținătoarea activităților Europe Code Week în România, a susținut în online cea de-a 4-a ediție Meet and Code https://meet-and-code.org/ro/ro/

Meet and Code și-a continuat exclusiv online călătoria digitală în anul 2020 pentru peste 39.000 de participanți din 35 de țări europene. Aceștia au beneficiat de 1.324 evenimente online de programare și tehnologie aliniate cu inițiativa Comisiei Europene, Europe Code Week. Organizatorii și participanții s-au adaptat astfel provocărilor cauzate de pandemie și au creat evenimente inedite de tehnologie în mediul virtual.

Meet and Code 2020 în România

Meet and Code 2020 a susținut peste 4.000 de elevi și tineri din toate regiunile țării să descopere online tehnologia și programarea într-un mod interactiv și distractiv, în perioada 1 septembrie - 31 octombrie. 71 de organizații non-profit au organizat ateliere cu și despre ozoboți, micro:bit, Scratch, Arduino, Lego, drone și nu numai. Participanții din cele 106 evenimente au utilizat tehnologia și liniile de cod pentru a rezolva probleme din comunitate și a-și dezvolta abilitățile de muncă în echipă, creativitate și creare de produse. Suma finanțărilor acordate a fost de peste 31.000 de EURO.

Impactul Meet and Code 2020 la nivel european

Începând de anul acesta, Ministerul Federal de Interne, Construcții și Patrie din Germania s-a alăturat ca partener al inițiativei Meet and Code. În perioada iulie - decembrie 2020, Germania a asigurat președinția Consiliului Uniunii Europene și a fost responsabilă pentru progresul legislației UE.

În perioada noiembrie - decembrie, Universitate din Mannheim (Departamentul Sustainable Business) a realizat un studiu de impact în rândul organizatorilor și participanților Meet and Code. Câteva dintre principalele rezultate:

• 87% dintre participanți au fost de acord că toate evenimentele au reprezentat o experiență plăcută și că așteptările lor de învățare au fost depășite
  • 8 din 10 participanți au indicat că vor să învețe mai multe noțiuni de programare și că doresc să participe în program și anul viitor
  • 66% dintre organizațiile non-profit beneficiare au declarat că nu ar fi putut organiza evenimentele fără finanțarea Meet and Code

Cele 4 ediții Meet and Code din România

Meet and Code a însemnat până acum peste 12.000 de elevi și studenți din toate regiunile țării care au descoperit offline și online tehnologia și programarea altfel decât o fac în mod curent. Peste 88.000 EURO au fost acordați pentru a finanța 295 de evenimente locale.

Lista celor 71 de ONG-uri care au organizat cele 106 evenimente online de tehnologie și programare în România anul acesta

Asoc. Metodelor Alternative de Integrare Socială | Asociația "Prietenii Bibliotecii Județene Cluj"
Asociatia Alexandru Lahovari | Asociatia Andrei
Asociatia Anghel Rugina 2007 Vaslui | ASOCIATIA ARRA PRO EDUCATIE IT
Asociatia Asco Forall | Asoc. Cadrelor Didactice si Parintilor din cadrul Scolii Gim. nr. 6 SV
Asociatia Cartea Daliei | Asociatia Cavalerii Turnului Inclinat
Asociatia CICERO Consultanta si Instruire pt Competente Europene in RO
Asociatia Clubul de Ecologie si Turism Moldavia | ASOCIATIA CLUBUL STEAM
Asociatia Culturala Branart | Asociatia Cuzisti Implicati
Asociatia de ajutorare Euroactiv Suceava
Asociatia de Parinti a Elevilor de la Colegiul National M. Eminescu SM
ASOCIATIA DE PARINTI A SCOLII GENERALE NR.5 ALEXANDRIA
Asociatia de Parinti a Scolii Gimnaziale Stroiesti | Asociatia de Parinti Albatros
Asociatia de Parinti Astra 22 | Asociația de părinți Eminesciana
ASOCIATIA DE PARINTI GHEORGHE MAGHERU CARACAL
ASOCIATIA DE PARINTI INVATATOR RADU ION VADU-PARULUI
ASOCIAȚIA DE PĂRINȚI LAȚCU VODĂ | Asociatia de parinti Liceul Teoretic "Andrei Barsean"
ASOCIATIA DE PARINTI MIHAI BRAVUL | Asociatia de Parinti Nicolae Stoleru Baia
Asoc. de Parinti Scoala Liviu Rebreanu | Asoc. de Parinti si Profesori ai Scolii G. Calinescu Iasi
Asociatia de Robotica si de Initiere in IT | Asociatia de Tineret ECOTIM
ASOCIATIA EDUPURTUS | ASOCIATIA GALATZI 2020
Asociatia Give It Back | Asociatia IMT pentru Educatie | ASOCIATIA LICEUL IONEL PERLEA
ASOCIATIA MICUL GATES | Asoc. Nat. a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania
Asociatia Newprojects | ASOCIAȚIA ORIZONT 29 din Galați
Asociatia PARINTI SI PROFESORI IMPREUNA SPRE SUCCES Slanic Prahova
ASOCIAȚIA PĂRINȚILOR "IOAN SLAVICI" SATU MARE
Asociatia parintilor „Grigore Moisil” | Asociația Părinților Cantacuzini Târgoviște
Asociatia Parintilor din Liceul Teoretic Aurel Lazar "Parentes"
Asociatia Parintilor din Scoala Radovanu | Asociatia Parintilor Elevilor din Valea Doftanei
ASOCIATIA PARINTILOR GRUP SCOLAR INDUSTRIE ALIMENT
Asociatia Parintilor Liceul Teoretic Videle | Asociatia Parintilor Petre Sergescu- DTS
Asoc. Parintilor Scoala Gimnaziala Sf.Varvara | Asociatia Parintilor Scoala nr.1 Boldesti-Scaeni
Asociatia Parinti-Profesori a Liceului de Informatica Grigore Moisil Iasi
Asociatia pentru educatie STEM creativa
Asociatia pentru Mobilitate Sociala si Educatie Democratica
Asociatia PlaYouth | Asociatia Radautiul Civic | ASOCIATIA ROBOCLUB
Asociatia Scantei de Geniu | Asociatia Scolara Elena Doamna Tecuci | Asociatia StartEvo
Asociatia STEM Kids | Asociatia Tinerilor din Valea Doftanei |Asociatia Un Strop de Fericire
Asociatia unPi pentru Scolari | Asociatia We Help! | Organizatia Salvati Copiii Filiala Hunedoara
Federatia Euro Education | FUNDAȚIA INFOMAT | Org. Nationala Cercetasii Romaniei

Motto-ul Meet and Code: Empowering a Generation
Scopul Meet and Code este de a contribui la o lume în care fiecare tânăr european are abilitățile digitale necesare pentru a-și modela propriul viitor. Inițiativa a fost co-creată de către compania SAP și Haus des Stiftens gGmbH din München, care coordonează procesul de acordare a granturilor, împreună cu partenerii din cadrul rețelei TechSoup Europe. Meet and Code sprijină inițiativa Comisiei Europene, Europe Code Week, și este aliniată la Obiectivele pentru Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite.

Meet and Code 2020 a sprijinit evenimente de tehnologie și programare în următoarele 35 de țări: România, Austria, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Garmania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Regatul Unit și Ucraina.