• Construim resurse și oportunități cu și despre tehnologie

pentru organizații nonprofit, profesori, învățători și elevi din România și Republica Moldova.

societate civilă. cetățenie digitală. educație STEAM.

• societate civilă

Suntem cel mai mare centru de resurse de tehnologie și expertiză pentru organizații nonprofit din România și Republica Moldova, partener în TechSoup Global Network și TechSoup Europe. Iată programele noastre pentru societatea civilă din România și Republica Moldova:

centru de resurse de tehnologie și expertiză despre transformarea digitală a organizațiilor nonprofit din România

program în derulare din 2009

TechSoup Romania este un parteneriat între TechSoup Global și Asociația Techsoup în România.

centru de resurse de tehnologie pentru organizațiile din Republica Moldova

program în derulare din 2015

TechSoup Moldova este un parteneriat între TechSoup Global și Asociația Techsoup în România.

platformă de învățare digitală, și în limba română, pentru angajați și voluntari din organizații nonprofit

program în derulare din 2022

TechSoup Courses sunt prima platformă globală de învățare pentru organizațiile societății civile, creată de rețeaua TechSoup Global.

instrument de evaluare și accelerare a transformării digitale a organizațiilor nonprofit din România

program în derulare din 2023

Digital Assessment Tool - DAT este cel mai complet instrument de evaluare a stadiului de maturitate digitală a unei organizații nonprofit, dezvoltat de TechSoup Global și implementat de Asociația Techsoup pentru organizațiile din România și, în curând, pentru cele din Republica Moldova.

upskilling în securitate digitală pentru angajați și voluntari ai organizațiilor nonprofit din România

proiect în derulare în 2023-2024

Activatorul de Securitate Digitală este un proiect pilot de îmbunătățire a securității digitale a organizațiilor nonprofit și comunităților lor.

Proiectul este finanțat de Transatlantic Foundation și co-finanțat de Uniunea Europeană și de US Embassy in Bucharest prin programul Small Grants Public Diplomacy.

• cetățenie digitală

Construim și susținem programe de educație despre și pentru cetățenie digitală pentru profesori și elevii lor, în România și Republica Moldova. Iată programele noastre strategice:

Incubatorul Civic Digital

program în derulare din 2023

Incubatorul Civic Digital este un proiect de cetățenie digitală creat și implementat de un consorțiu de 3 organizații neguvernamentale din România: Institutul Intercultural Timișoara, Asociația Techsoup și Școala de Valori.

Proiectul susține educația pentru competențe democratice și cetățenia digitală prin pregătirea profesională gratuită a 4500 de profesori și învățători, profesori de educație socială și de informatică și TIC, și prin intervenția transformatoare în 30 de școli.

Incubatorul Civic Digital se derulează în perioada 1 septembrie 2023 – 31 august 2026 și este un proiect finanțat de Fondation Botnar.

partener în Teaching for Democracy: Professional Development for Civic Education Teachers

program în derulare din 2023

Teaching for Democracy este un proiect al Expert Forum. În Teaching for Democracy susținem dezvoltarea profesională și pedagogică a profesorilor care predau educație pentru democrație la clasa a VII-a.

Susținem acest proiect cu asistență metodologică și expertiză pedagogică și de instructional design. Proiectul este finanțat de Romanian-American Foundation.

• educație STEAM

Dezvoltăm programe și proiecte de dezvoltare profesională pentru profesori, cu și despre competențe STEAM (educație AI, informatică prin product development), competențe digitale și pedagogie, inclusiv pedagogie digitală, în România și Republica Moldova, pentru toate nivelurile de învățământ preuniversitar.

dezvoltare profesională și pedagogică pentru profesori de informatică și TIC

program în derulare din 2016

Predau Viitor este derulat cu parteneriatul strategic al Romanian-American Foundation și este sprijinit de Societe Generale Global Solution Centre în București.

leadership și dezvoltare pentru Colegii Tehnice Energetice

program în derulare din 2020

Predau Viitor pentru Colegii Tehnice Energetice este un proiect pilot susținut de Rețele Electrice SA pentru creșterea capacității Colegiilor și Liceelor Tehnice Energetice de a se alătura conversației globale despre energie și de a-și asuma rolul de lider în ghidarea profesională a elevilor lor.

partener global în Experience AI: competențe AI pentru elevi de gimnaziu și liceu

program în derulare din 2023

Experience AI este un program de educație AI creat de Raspberry Pi Foundation împreună cu Google Deep Mind. Începând cu noiembrie 2023, suntem unul dintre primii 3 parteneri globali ai programului și vom implementa la clase metoda care crește competențe AI în România și Republica Moldova.

pedagogie digitală pentru învățători și viitori învățători și competențe digitale de creare de conținut digital pentru elevi de primar

program în derulare din 2017

Indreptar Digital a fost creat cu sprijinul Google Foundation prin Tides Foundation. În 2020, programul a fost sprijinit și de SAP.

ecosistem de învățare gratuită și asincron pentru profesori din România și pentru profesori vorbitori de limbă română din Republica Moldova și diaspora

program în derulare din 2022

Predau Viitor - Platforma de Cursuri este o platformă unică de învățare, dezvoltată și personalizată pentru a susține nevoile unei comunități în creștere exponențială de peste 20.000 de profesori din comunitățile Predau Viitor și Îndreptar Digital. Platforma va putea găzdui și cursuri ale altor organizații neguvernamentale partenere care creează învățare online gratuită pentru profesori.

finanțări pentru evenimente de tehnologie afiliate Europe Code Week

program în derulare din 2017

Meet and Code este o inițiativă trans-europeană creată și finanțată de SAP în parteneriat cu Stifter-helfen Haus des Stiftens în Germania și partenerii din rețeaua TechSoup Europe.

• Evenimentele noastre

Fie în întâlniri lunare, fie în evenimente anuale majore, construim mereu oportunități de conectare și învățare pentru comunitățile noastre.

Festivalul Digital

Predau Viitor

Joi cu Voi

întâlniri de comunitate cu profesori și învățători

Activator

pentru ONG-uri

AMA45

întâlniri de comunitate cu organizații nonprofit

• Programe finalizate

Suntem mândri de istoria noastră de programe inovative.

prima școală offline & online de competențe digitale pentru angajați și voluntari din organizațiile nonprofit din România și Republica Moldova

program în derulare între 2016-2019

Urmărește pe YouTube peste 40 de înregistrări de webinarii și workshopuri despre instrumente digitale pentru nonprofit și resurse care să îți facă munca mai simplă: playlist ONG Online

ONG Online a fost creată printr-un grant EEA - Fondul ONG în 2016 și susținută din fonduri proprii și cu contribuția a zeci de vorbitori voluntari între 2017-2019.

Peste 1000 de organizații au beneficiat de învățare prin acest program.

primul program de mentorat în IT și învățare prin dezvoltare de produse IT pentru elevi de liceu din orașe medii și mici

program în derulare între 2013-2018

Urmărește pe YouTube peste 47 de interviuri cu elevi și prezentări ale produselor și evenimentelor create împreună: playlist Opening Opportunities

Unul dintre cele mai premiate programe educaționale pentru liceeni din România, Opening Opportunities a fost premiat în 2017 de Comisarul European pentru Digitalizare pentru abordarea sa inovativă. În Opening Opportunities, echipe de elevi din orașe medii și mici dezvoltau un produs IT cu sprijinul unui mentor dintr-o companie IT, apoi îl prezentau într-un DemoDay la București.

Până la finalul programului am organizat peste 100 de evenimente despre cariere IT în orașe medii și mici din toată țara, am avut alături 1800 de elevi în echipe care au finalizat peste 70 de proiecte de IT, am lucrat cu peste 100 de mentori și am susținut 2200 de sesiuni de mentorat între profesioniști în IT și elevi de liceu. Mulți dintre ei au mers mai departe către cariere în IT și video gaming.

Opening Opportunities a fost creat de Asociația Techsoup în 2013, iar primele 4 ediții au fost derulate în parteneriat cu Microsoft, prin Microsoft YouthSpark.

• Știri despre programele noastre

Stai la curent cu noutățile despre munca noastră.

Mai multe postări
  • Povești video

Descoperă munca noastră, direct de la cei cu care lucrăm: organizații nonprofit, învățători, profesori sau elevi.

De vorbă cu absolvenții #TechsoupPentruEducație

Cum folosesc profesorii cursurile noastre gratuite? I-am întrebat în 2022 pe câțiva dintre ei ce diferență au făcut în munca lor la clasă cursurile absolvite cu Asociația Techsoup.

De vorbă cu organizatorii Meet and Code

Ce înseamnă pentru o comunitate mică o finanțare și un eveniment Meet and Code? În ultimii ani, am vorbit cu mulți organizatori de evenimente Meet and Code ce impact au în comunitățile lor.

Festivalul Digital Predau Viitor

Festivalul Digital este prima noastră conferință profesională internațională despre pedagogie digitală, STEAM și cetățenie digitală.

Iată câteva din sesiunile ediției din 2022.

Îndreptar Digital

Cum folosesc tehnologia învățătorii digitali cu care lucrăm în Îndreptar Digital?

Aflați de la Ambasadorii Îndreptar Digital, în acest material realizat în 2019, la aniversarea a 2 ani de program.

Predau Viitor

Cum ajung profesorii de informatică cu care lucrăm să predea o informatică mai interactivă?

În 2019, am rugat profesorii din Acceleratorul Predau Viitor să ne spună cum văd ei informatică și învățarea.

• Explorează toate materialele noastre video: zeci de interviuri, tutoriale pentru clasă sau înregistrări de webinarii.

Nu uitați să vă abonați la canalul nostru de YouTube.