• Construim resurse și oportunități digitale pentru organizații nonprofit, educatori și tineri.

  Îi ajutăm să își atingă potențialul și să participe activ la transformarea digitală a societății.

 • Echipa executivă

  Avem experiențe profesionale solide în organizații nonprofit și educație, dublate de experiențe academice de calitate.

  Radu Moțoc

  Executive Vice president

  Radu Moțoc are peste 20 de ani de experiență profesională în sectorul nonprofit din România. A fost, pe rând, voluntar, coordonator de proiecte, manager de granturi și director de programe în organizații precum Asociația Pro Democrația, ActiveWatch, Fundația pentru o Societate Deschisă. În prezent, face parte din consiliul de administrație al Centrului pentru Resurse Juridice, organizație care pledează pentru respectarea drepturilor omului și accesul liber la un act de justiție echitabil.

   

  Este licențiat în Științe Politice la Universitatea din București și a urmat studii de master în relații internaționale la Institutul de Cercetări Politice al Universității din București. Este absolvent al programului Aspen Young Leaders al Institutului Aspen România și a fost bursier al programului Marshall Memorial Fellows al German Marshall Fund of the United States.

  Elena Coman

  Director of Programs

  Elena lucrează în sectorul nonprofit ca designer de programe sau comunicator de aproape 20 de ani. S-a alăturat echipei Asociația Techsoup în 2012 și se simte cel mai bine dezvoltând și coordonând experiențele de dezvoltare profesională pentru educatorii din școlile publice din România.

   

  Este absolventă de liceu pedagogic, licențiată în Științe Politice la Școala Națională de Științe Politice și Administrative și are un master în Etică la Facultatea de Filosofie, Universitatea din București. De asemenea, este alumnă IVLP - International Visitor Leadership Program al US Department of State, ca parte a programului ”Educația într-o lume digitală”.

  Gabriela Anghel

  Program Manager

  Gabriela s-a alăturat Asociației Techsoup după ce a gestionat proiecte de consultanță în sectorul privat vreme de 12 ani. În anul 2016, în timp ce era voluntară într-un grup de inițiativă civică, a descoperit impactul pe care sectorul nonprofit îl produce în comunitate.

   

  Studentă Erasmus în teorie politică la Università degli Studi di Cagliari, Italia, Gabriela este licențiată în științe politice și are un master în comunicare și relații publice la Universitatea din București. Este, de asemenea, alumnă a Professional Fellows Program al US Department of State, Bureau of Educational and Cultural Affairs, în bună guvernare și societate civilă.

  Ana Stamatescu

  Digital Education Designer

  Ana lucrează și este voluntară pentru diferite organizații de educație și tineret încă din 2008. Când nu se ocupă de MOOCs și competențele digitale, se dedică pasiunii pentru sporturi în aer liber, călătorii și lilieci. În 2017, Ana a fost nominalizată de Forbes România pentru „30 sub 30 de ani”. Din 2018, este alumnă Bosch Alumni Network ca Changemaker Fellow.

   

  Este absolventă a Facultății de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica din București și are un master în managementul afacerilor la Academia de Studii Economice.

  Adela Beca

  Community Coordinator

  Adela s-a alăturat echipei noastre după aproape 10 ani de lucru în marketing și comunicare în sectorul privat și public. Apoi timp de 2 ani a fost profesor pentru învățământ primar într-un sat de lângă București, în cadrul programului Teach for Romania. Așa și-a descoperit pasiunea pentru educație și a decis să se dedice noului ei obiectiv: acela de a sprijini cât mai mulți profesori să acceseze traininguri și resurse de calitate.

   

  Studiile ei includ un master în publicitate la o școală de afaceri, marketing și comunicare din Barcelona și o diplomă de licență în publicitate de la Universitatea din București – Jurnalism și Studii de Comunicare.

  Roxana Turcu

  Training Manager

  Roxana este pasionată de domeniul schimbării sociale, în care activează de mai bine de 12 ani. Are o vastă experiență națională și internațională în facilitarea de traininguri și comunități, și îi place să creeze contexte de învățare folosind diverse metode de educație contemplativă și non-formală.


  A absolvit un master în Studii Avansate de Asistență Socială și cursurile Dalai Lama Fellowship organizate de Centrul de Științe Contemplative de la Universitatea Virginia din SUA.

  Natalia Șeremet

  Program Manager

  Natalia s-a alăturat echipei noastre în 2020. A lucrat mai bine de 7 ani în marketing și comunicare în sectorul bancar, păstrând în același timp legături strânse cu sectorul nonprofit din Republica Moldova. În cele din urmă, dorința interioară de a face parte din schimbarea socială a făcut-o să facă pasul spre lucrul în domeniul nonprofit.

   

  Natalia deține o diplomă de master în management bancar și financiar și o diplomă de licență în administrație publică de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați și are o pasiune nestinsă pentru comunicarea nonprofit și campanii sociale.

 • Echipa extinsă

  Lucrăm cu o echipă valoroasă de colaboratori, alături de programele noastre de mulți ani.

  Branding și design

  Bogdan Moga, designer, www.bogdanmoga.com

   

  Cosmin Sbarcea, fotograf

   

  Mona Dîrțu, mentor tehnici de scriere

   

  Ligia Popescu, editor de film

   

  Eduard Parvu, cinematographer

  Traineri

  Vasile Brașovanu

   

  Oana Sipoș

  Support tech

  Marius Ghițoiu, CitizenNext

   

  Andrei F., sysadmin

  Contabilitate

  FIX Contab, contabilitate și audit financiar

 • Consiliul Director

  Află mai multe despre membrii Board-ului Asociației Techsoup.

  Chris Worman

  Fondator și Președinte

  Chris a creat prima fundație comunitară din România - Fundația Comunitară Odorheiu Secuiesc, a construit numeroase întreprinderi sociale și programe educaționale pentru lideri ai societății civile din România.
  În prezent, este co-fondator al Connect Humanity.
  Chris are un master în Politici Publice de la UC Berkeley, Goldman School of Public Policy.

  Radu Moțoc

  Vice președinte executiv

  Radu Moțoc are peste 20 de ani de experiență în unele dintre cele mai importante ONG-uri din România: Fundația pentru o Societate Deschisă, ActiveWatch, Asociatia Pro Democratia.
  Este absolvent al programului de burse Marshall Memorial al German Marshall Fund.

  Mădălina Mocan

  Membru de Board

  Mădălina este cercetător afiliat la Centrul pentru Studiul Democrației, doctorand în Științe Politice la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și asistent universitar asociat în teorie politică. Anterior, a fost director executiv al Centrului Rațiu pentru Democrație în România.
  Este alumnă a programului Aspen Institute Romania Young Leaders și German Marshall Transatlantic Fellow.

  Andrei Roth

  Membru de Board

  Andrei are o vastă experiență în telecomunicații și IT. Conduce proiecte strategice inter-departamentale și inter-geografice în UiPath, unicornul tehnologic românesc.
  A absolvit UC Berkeley Haas School of Business cu o diplomă de licență în științe.

  Andrei Pogonaru

  Membru de Board

  După 9 ani petrecuți studiind și lucrând în străinătate, Andrei s-a întors în România pentru a se alătura afacerii de familie. A inițiat proiectul Good.Bee și un fond de private equity. Good.Bee este un serviciu axat pe „banking the unbanked”.
  Andrei este absolvent de licență și master în matematică la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie.
 • TechSoup și TechSoup Global Network

  Asociația Techsoup este membră a TechSoup Global Network din 2010.
  TechSoup Global Network este o rețea internațională de organizații care gestionează programe de consolidare a utilizării tehnologiei de către organizațiile nonprofit din toată lumea.
  Fiecare partener din rețea își adaptează programul la nevoile comunității sale de organizații și împărtășește informații cu alți parteneri de rețea pentru a servi mai bine comunitățile din întreaga lume.
  Asociația Techsoup este membră și a TechSoup Europe, rețeaua europeană de organizații care sprijină utilizarea tehnologiei de către ONG-urile europene.
Toate postările
×
×
Politica de confidențialitate
POLITICA DE PRELUCRARE DATE PERSONALE Asociația Techsoup
Versiunea 2.0 din 01.09.2022

Această Politica de prelucrare date personale / Notă de informare descrie practicile de prelucrare de date personale pentru site-ul web AsociațiaTechsoup.ro dar și pentru paginile de pe rețelele sociale (de ex. Facebook, Twitter, YouTube) denumite „Asociația Techsoup” și pentru datele primite prin email sau telefonic de asociație precum și pentru datele colectate în timpul activităților cu publicul ale asociației, altele decât cele menționate mai jos.
Pentru unele activități ale Asociației Techsoup exista note de informare separate, în special:
- pentru datele colectate pentru proiectele pentru ONG-uri TechSoup România și TechSoup Moldova, vezi notele de informare de pe site-urile programelor - www.techsoup.ro și https://moldova.techsoup.global/ În acest caz TechSoup Global este operatorului date personale, iar Asociația Techsoup este operator asociat pentru anumite prelucrări.
- pentru datele colectate în legătură cu proiectul PredauViitor, vezi nota de informare de pe site-ul www.predauviitor.ro;
- pentru datele colectate în legătură cu proiectul Meet&Code România și Moldova vezi nota de informare de pe site-ul https://meet-and-code.org , unde Asociația Techsoup este persoană împuternicită;
- pentru alte activități de colectare de date, unde există un contract sau o notă de informare specifică care este accesibilă persoanelor vizate. 
Acest document are rolul de a vă informa cu privire la ce tip de date cu caracter personal colectăm de la dvs., cum și unde am putea folosi aceste date, cum înțelegem să protejăm aceste date, cine are acces la acestea, dar și ce drepturi aveți cu privire la datele personale în conformitate cu art 13 din Regulamentul UE 679/2016 (GDPR)

1. Operator și Scopuri
ASOCIAȚIA TECHSOUP este o organizație neguvernamentală nonprofit cu sediul social în Strada Kossuth Lajos nr. 20, Odorheiu Secuiesc, Harghita, cod de înregistrare fiscală 27433723, email contact@asociatiatechsoup.ro și este un operator de date cu caracter personal în sensul Regulamentului UE 2016/679 (GDPR) pentru activitățile mai sus menționate.

Scopul prelucrării datelor cu caracter personal este informarea utilizatorilor de Internet cu privire la Asociația Techsoup, a activităților asociației și interacțiunea cu utilizatorii interesați prin newsletter și rețelele sociale.

De asemenea Asociația Techsoup poate organiza diverse întâlniri publice, unde sunt invitate persoane publice – atât în calitate de speakeri, ca și participanți. Datele lor personale, necesare pentru invitarea acestora, sunt colectate în general din surse publice (cărți de vizită, social media, Internet) , iar informarea cu privire la prelucrarea datelor se face la prima comunicare cu aceștia. 

În anumite proiecte Asociația Techsoup va colecta datele personale direct de la utilizatori, în special în cazul înscrierii online sau offline pentru participarea la un anumit proiect, eveniment sau instruire. Aceste date sunt folosite pentru a facilita participarea dvs. la evenimentul selectat, dar și pentru a fi informat după eveniment sau a fi invitat la evenimente sau proiecte similare.

Pozele și videoclipurile făcute în cadrul evenimentelor publice sunt folosite în scopul promovării evenimentului pe Internet și în mass-media. 

Temeiurile legale ale prelucrării acestor date sunt:
●	consimțământ (art 6 (1) a GDPR) pentru datele folosite pentru abonarea la newsletter, mesajele trimise prin formularul de contact, interacțiuni (comentarii, partajări, întrebări, etc.) pentru vizitatorii paginilor noastre din rețelele sociale unde suntem activi 
●	contract (art 6 (1) b GDPR) pentru datele colectate ca urmare pentru executarea unui contract la care persoana vizată este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract – de obicei cele legate de participarea la un proiect, eveniment sau instruire.
●	Obligație legală (art 6 (1) c GDPR) – pentru datele colectate la urmare a obligațiilor legale de facturare, rambursare sau alte obligații legate de transparența și documentare a cheltuielilor din fonduri publice europene sau naționale.
●	interesul legitim (art 6 (1) f GDPR) pentru datele folosite pentru securitatea site-ului propriu-zis și datele folosite pentru statisticile site-ului propriu, ca și contactare persoanelor publice pentru invitarea la evenimentele organizate, ca și pentru pozele și videoclipurile făcute în timpul evenimentelor.

2.	Ce date personale colectăm și în ce scop
Asociația Techsoup colectează informații de la utilizatorii săi în patru modalități: direct de la utilizator, indirect din surse publice, date tehnice din browser și interacțiunea cu site-ul și prin intermediul cookie-urilor.

2.1. Date personale colectate direct.
Având în vedere scopul nostru principal de informare, Asociația Techsoup colectează extrem de puține date personale direct de pe site. Asociația Techsoup colectează date personale în mod direct pe site-ul Asociația Techsoup.ro doar dacă decideți să vă abonați la newsletter-ul nostru sau să ne contactați în mod direct prin adresele de email de contact. 

De asemenea se pot colecta date cu caracter personal pe rețelele sociale ale Asociația Techsoup.ro, dacă vă abonați la paginile noastre, dacă ne lăsați un comentariu sau ne scrieți un mesaj. Toate acestea se colectează cu acordul vostru prin acțiunile pe care le faceți. În ceea ce privește conturile de pe rețelele sociale, aceste date sunt colectate împreună cu rețelele sociale respective, cu care suntem operatori asociați. Funcționalitățile conturilor de pe aceste rețele sunt limitate de platformele respective, deci vă recomandăm să citiți politicile de confidențialitate ale acestor site-uri pentru mai multe detalii. Aceste date sunt folosite exclusiv pentru scopurile indicate de dvs. - de la publicarea comentariului, la răspunsul către dvs. la mesajul trimis. 

În cazul în care vă cerem opinia despre proiectele Asociației Techsoup pentru a fi publicată pe pagina proiectului sau pe paginile de social media ale Operatorului, vom face acest lucru doar cu consimțământul vostru sau a persoanelor din acele imagini/video.

Aceste date sunt păstrate până la revocarea consimțământului obținut pentru newsletter, prin rețeaua de socializare sau până ne cereți să ștergem aceste informații.

De asemenea colectăm date personale la înscrierea online sau offline pentru participarea la un eveniment, instruire sau proiect, conform formularului de înscriere pentru fiecare eveniment în parte. Vom putea folosi aceste date și pentru informarea dvs. pe aceiași temă și după terminarea acelui eveniment, cu excepția cazului când nu doriți acest lucru. În anumite cazuri de evenimente, proiecte sau instruiri datele dvs. sunt necesare și pentru obligațiilor legale de facturare, rambursare sau alte obligații legate de transparența și documentare a cheltuielilor din fonduri publice europene sau naționale. Aceste date sunt păstrare conform obligațiilor legale în vigoare sau în cazul contractelor – pe durata impusă de finanțator, sau în lipsa acestor durate – pe durata contractului plus trei ani după finalizarea acestuia.

O bună parte din evenimentele Asociația Techsoup sunt evenimente cu caracter public, iar pozele și videoclipurile făcute în cadrul acestor evenimente publice sunt folosite în scopul promovării evenimentului pe Internet și în mass-media. Dacă apăreți într-o poză și doriți să nu o folosim, va rugăm să contactați imediat fotograful care v-a făcut poza sau echipa Asociația Techsoup de la intrarea în locație și poza nu va fi folosită public. 

2.2. Date personale colectate indirect din surse publice
Asociația Techsoup organizează diverse întâlniri publice, unde sunt invitate persoane publice – atât în calitate de speakeri, ca și participanți. Datele lor personale, necesare pentru invitarea acestora, sunt colectate în general din surse publice (cărți de vizită, social media, Internet) , iar informarea cu privire la prelucrarea datelor se face la prima comunicare cu aceștia. În acest scop colectăm de obicei cel mult nume, prenume, adresă de email, iar în anumite cazuri numărul de telefon sau contactul din social media. Dacă nu confirmați prezența la eveniment, datele nu sunt păstrate de noi, cu excepția cazurilor mai sus precizate la punctul 2.2.

2.3. Date tehnice. Atunci când vizitați un site web, indiferent de dispozitivul folosit, dezvăluiți anumite informații despre dvs., precum adresa dvs. IP, ora vizitei dvs., locul de unde ați intrat în site-urile noastre, paginile vizitate. Asociația Techsoup, ca și alți operatori, înregistrează aceste informații pentru o perioadă de timp determinată. Asociația Techsoup folosește servicii externe de analiză a traficului, cum ar fi Google Analytics.

Aceste date sunt folosite exclusiv de către Asociația Techsoup.ro pentru îmbunătățirea site-ului și serviciilor noastre, dar și pentru asigurarea securității site-ului nostru.

În nicio circumstanță Asociația Techsoup nu utilizează datele de trafic pentru identificarea persoanelor din spatele unor adrese IP. Folosim aceste date exclusiv ca date statistice. 

Aceste date sunt păstrate pentru o perioadă de 12 luni de la data ultimei vizite.

2.4. Cookie-uri. Siteurile noastre pot folosi cookie-uri pentru a facilita stocarea și urmărirea preferințelor dvs., dar și pentru optimizarea siturilor noastre, inclusiv personalizare, sau pentru prom4vare. 

În ceea ce privește serviciile externe asociatiatechsoup.ro care plasează cookie-uri (third party) în momentul navigării pe siturile asociatiatechsoup.ro scopul acestora este de promovare, analiză a traficului sau alte personalizări, conform detaliilor de mai jos:

Denumire serviciu 	Scop 
Google Analytics	Analiza traficului
Google Tag Manager	Tag Management System

Majoritatea browserelor sunt setate să accepte cookie-uri în mod automat. Dacă însă nu preferați acest lucru, puteți fie reseta browserul, fie să vă anunțe ori de câte ori primiți câte un cookie, fie să refuze chiar acceptarea cookie-urilor. Trebuie însă să aflați că unele secțiuni ale sitului nostru nu vor putea fi vizualizate normal dacă ați setat browserul să respingă cookie-urile.

Utilizatorii care nu doresc utilizarea cookie-urilor, pot folosi setările browserului preferat pentru ștergerea sau blocarea acestora sau folosirea unor plugin-uri care fac același lucru:

	Internet Explorer - http://windows.microsoft.com/ro-ro/internet-explorer/delete-manage-cookies
	Mozilla Firefox - http://support.mozilla.org/ro/kb/cookie-urile
	Google Chrome - http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=ro&answer=95647
Safari - https://support.apple.com/kb/PH19214?viewlocale=ro_RO&locale=en_US 

Aceste date sunt păstrate pentru o perioadă de 12 luni.

3. Drepturile voastre
Conform GDPR, beneficiați de dreptul de acces la date, la rectificarea datelor, la ștergerea acestora sau la restricționarea prelucrării, ca și de dreptul de a vă opune prelucrării.

Nu colectăm date personale prin sisteme automate, deci dreptul la portabilitatea datelor nu poate fi exercitat. De asemenea, nu facem procese decizionale automatizate, inclusiv prin crearea de profiluri.

Pentru datele colectate prin consimțământ, aveți dreptul de a retrage consimțământul în orice moment.

În cazul pozelor sau filmulețelor făcute de Asociația Techsoup dacă ați apărut într-o poză și doriți să nu o folosim, va rugăm să contactați imediat fotograful care v-a făcut poza sau echipa Asociația Techsoup de la intrarea în locație și poza nu va fi folosită public sau va fi ștearsă, după caz. 

Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa prin e-mail o cerere la adresa contact@asociatiatechsoup.ro cu privire la datele personale colectate de către noi. Pentru datele personale colectate de Youtube sau Facebook va recomandăm să contactați direct acești operatori, prin setările contului noi avem acces doar la un set extrem de limitat de date personale. 

De asemenea aveți dreptul de a depune o plângere în fața unei autorități de supraveghere sau de a depune o acțiune în instanță.

4. Cine are acces la informațiile voastre
În cursul prelucrării datelor cu caracter personal, Asociația Techsoup poate folosi și alte firme (numiți împuterniciți) date la terțe firme pentru realizarea scopurilor mai sus menționate pentru anumite servicii cum ar fi:

●	găzduire site (Amazon Web Services EMEA SARL – Luxemburg;)
●	creare site (Strikingly, SUA)
●	managementul newsletterului (Mailchimp, SUA) .

Aceste firme au obligația să folosească acestea date în siguranța și exclusiv pentru scopurile precizate de către Asociația Techsoup. Acestea au acces doar la datele personale strict necesare furnizării serviciului stabilit de Asociația Techsoup și nu pot folosi datele personale în scopuri proprii. 
Toți împuterniciții sunt cu care lucrăm sunt în sunt în România și în Uniunea Europeană sau în orice alt stat/companii care oferă un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal conform standardelor Uniunii Europene (art 45 GDPR) sau alte garanții adecvate, inclusiv clauze standard de protecție a datelor (art 46 (2) GDPR).
Așa cum am mai precizat, în ceea ce privește conturile de pe rețelele sociale, aceste date sunt colectate împreună cu rețelele sociale respective (Facebook și Youtube), cu care suntem operatori asociați, dar care probabil colectează și mai multe date personale. Funcționalitățile conturilor de pe aceste rețele pentru noi sunt limitate de platformele respective, deci vă recomandăm să citiți politicile de confidențialitate ale acestor site-uri pentru mai multe detalii. 
În anumite cazuri de evenimente, proiecte sau instruiri, datele dvs. sunt necesare și pentru obligațiilor legale de facturare, rambursare sau alte obligații legate de transparența și documentare a cheltuielilor din fonduri publice europene sau naționale. Aceste date pot fi partajate cu finanțatorul respectiv, care este menționat în mod distinct la colectarea datelor. 

6. Prevederi finale
Prezenta politică privind prelucrarea datelor personale a fost adoptată pe data de 01.09.2022 urmând ca în viitor, ori de câte ori o modificăm, să facem publică noua variantă pe prima pagină a site-ului AsociațiaTechsoup.ro.