• Asociația Techsoup. 13 ani de:

  societate civilă. cetățenie digitală. educație STEAM.

 • broken image

  3.5% pentru

  profesori care Predau Viitor

  Poți deveni susținătorul educației informatice aplicate, în doar câteva clickuri, pe redirecționează.ro

 • Cum ne poți susține munca

  Punem la muncă pentru societatea civilă și educație pentru viitor fiecare resursă pe care o primim. Iată cum ne poți sprijini:

  Sponsorizare

  Ne poți sponsoriza proiectele și activitățile. Asociația Techsoup este înscrisă în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.

  Mecanismul 20% pentru companii

  Orice companie, mică, medie sau mare, poate redirecționa gratuit o parte din impozitul datorat în interesul unor cauze sociale.

   

  Pentru companiile plătitoare de impozit pe profit

  Cheltuielile cu sponsorizarea se scad din impozitul pe profit, în limita a 20% din acesta, dar nu mai mult de 7,5‰ (la mie) din cifra de afaceri. Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de codul fiscal. Sponsorizările se pot deduce trimestrial (de exemplu, sponsorizările plătite până la 30 martie pot fi deduse, în limitele precizate mai sus, din impozitul de plată la 25 aprilie) sau anual (sponsorizările efectuate în cursul unui an fiscal vor fi deduse, în limitele legale, din impozitul de plată la 25 martie al anului următor).

   

  Pentru PFA

  PFA-urile pot face cheltuieli cu sponsorizarea, deductibile în limita a 5% din venitul net, stabilit ca diferență între venit brut și cheltuieli deductibile, altele decât cheltuielile cu sponsorizarea.

   

  Pentru companiile plătitoare de impozit pe venit

  Societățile comerciale plătitoare de impozit pe venit care efectuează sponsorizări, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, cu modificările și completările ulterioare, pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care la data încheierii contractului sunt înscrise în Registrul Entităților/Unităților de Cult pentru care se acordă deduceri fiscale potrivit art. 25 alin. (4^1), scad sumele aferente din impozitul pe venituri până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective. Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de codul fiscal. Pentru impozitul pe venit, sponsorizările se pot deduce doar trimestrial (de exemplu, sponsorizările efectuate până la 30 martie pot fi deduse, în limitele precizate mai sus, din impozitul de plată la 25 aprilie). Pentru aceste companii sponsorizările nu se pot face și anual pentru toate trimestrele anterioare.

   

  Citește Declarația 107 și instrucțiunile de completare aici. Contactează-ne pentru modelul de contract de sponsorizare.

 • Susține-ne munca

  Vrei să te alături ca partener, finanțator sau suporter? Scrie-ne chiar acum.