• broken image

  Ghid: Primii pași de transformare digitală pentru ONG-uri (2023)

  Pentru toate organizațiile nonprofit care nu știu de unde să înceapă sau cum să treacă la nivelul următor, am adunat la un loc pașii de bază ai procesului de transformare digitală.

   

  Ghidul prezintă 8 pași pentru transformarea digitală a ONG-urilor și oferă recomandări concrete de programe, produse software, aplicații și soluții de cloud pe care organizațiile nonprofit le pot utiliza pentru eficientizarea muncii pe care o fac.

   

 • broken image

  Cum să organizezi un webinar (2020)

  Organizarea de webinarii nu este o știință exactă, dar sunt câteva reguli care trebuie urmate pentru ca, atât organizatorii, cât și participanții, să aibă o experiență plăcută.

  Aici găsești ghidul și înregistrarea webinarului partenerilor de la TechSoup Europe (în limba engleză) despre organizarea unui webinar.

  Descarcă ghidul (în limba română) de mai jos și află care sunt aceste reguli.

 • broken image

  Ghid de organizare evenimente online adaptate la programare și tehnologie pentru copii și tineri (2020)

  Prin intermediul acestui ghid Meet and Code, creat de Junge Tüftler și tradus în limba română de noi – Asociația Techsoup, vrem să încurajăm educatorii europeni din sectorul non-profit să înceapă sau să susțină interacțiunea, pentru a crea și a implementa evenimente de programare și tehnologie online cu impact, sustenabile și distractive, adaptate grupurilor țintă. De aceea, acest ghid oferă o abordare practică asupra tuturor aspectelor implicate în evenimente online, inclusiv recomandări, ponturi și informații despre materiale.

   

  Meet and Code (https://meet-and-code.org/) este un program internațional care finanțează evenimente de programare și tehnologie desfășurate de organizații non-profit (inclusiv asociații de elevi, asociații de profesori, asociații partenere școlilor și nu numai). În România, acesta este coordonat de către Asociația Techsoup.

 • broken image

  Cu și despre Google pentru organizații nonprofit (2017)

  Cum îți poți promova gratuit organizația pe cel mai mare motor de căutare din lume prin AdWords? Cum folosești suita G Suite pentru a lucra în timp real cu colegii tăi, indiferent în ce parte a țării sau a lumii sunt situați? Cum folosim eficient canalul dedicat de YouTube al organizației pentru a genera mai multe donații și interacțiuni cu beneficiarii noștri?

  În ghidul ,,Cu și despre Google pentru organizații nonprofit” descoperiți cum accesați și folosiți gratuit produsele și instrumentele Google create special pentru organizații nonprofit.

  Descarcă acest ghid gratuit și învață despre:

  • Cum poți folosi suita integrată de productivitate pe care Google o pune gratuit la dispoziția ONG-urilor: unelte pentru comunicare, colaborare online și pentru stocarea informației în cloud (G Suite for Nonprofits)
  • Cum te promovezi gratuit pe Google, dacă ești ONG, prin AdWords ( Google AdGrants)
  • Cum măsori performanța site-ului organizației tale cu ajutorul Google Analytics

  Cum ne îndeplinim obiectivele de promovare cu ajutorul uneltelor puse la dispoziție de YouTube special pentru organizații nonprofit (YouTube Nonprofit Program)

 • broken image

  Consumul și nevoia de tehnologie a sectorului nonprofit din România (2017)

  Organizațiile nonprofit din România ar avea nevoie de un număr dublu de computere în organizațiile lor și încep să utilizeze profesional instrumente online și de cloud pentru a-și promova cauza și strânge fonduri.

  Acestea și încă multe alte informații mai jos, în prima cercetare privind Nevoile și consumul de tehnologie al ONG-urilor din România, realizată în aprilie 2016 de Cult Market Research pentru Asociația Techsoup, în cadrul „ONG Online – abilități online pentru organizații neguvernamentale mai eficiente”.

 • broken image

  ABC de educație financiară pentru ONGiștii începători (2017)

  Știi cum poți strânge fonduri mai eficient pentru o organizație nonprofit? Ce include o cerere de finanțare sau un raport de activitate care să vă pună în valoare? Ești la curent cu principalele operațiuni bancare și costurile lor?

  În primul ebook de Educație Financiară dedicat cu drag organizațiilor nonprofit am adunat informații care să simplifice și să explice aspectele financiare din organizarea unui ONG.

  De la planificare financiară și banking la fundrainsing și raportare, poți vedea cum poți aborda primii pași în finanțele unui ONG, astfel încât focusul tău să fie întotdeauna pe cauza și oamenii pe care îi servești.

  Descarcă acest ghid gratuit și învață din:

  • Sfaturi și informații practice din experiența unor specialiști, de la planificarea financiară și managementul proiectelor la raportarea creativă, cu ajutorul infograficelor.
  • Articole care simplifică banking-ul.
  • Obiceiuri sănătoase pentru sustenabilitatea unui ONG.

  Studii de caz ale unor organizații nonprofit care au beneficiat de mentorat financiar.

 • broken image

  Obiceiuri sănătoase pentru finanțele unui ONG (2017)

  Ai idee cum mai reușește în zilele noastre o organizație nonprofit să își asigure sustenabilitatea? Am adunat experiențe și tactici aplicate de mai multe ONG-uri din România, din ale căror povești de succes, probleme și lecții poți învăța și tu.

  Mai mult de atât, ai ocazia de a vedea punctual și care sunt problemele și recomandările unor responsabili financiari premiați pentru munca lor într-o organizație.

  Învață mai multe și dintr-o serie de bune practici și recomandări despre sponsorizare, bugete, bilanț, greșeli în contabilitate și alte puncte cheie pentru finanțele unui ONG.

  Descarcă acest ghid și:

  • Vezi studii de caz din care te poți inspira pentru a dezvolta sustenabilitatea unei organizații nonprofit
  • Primești acces la experiența unor specialiști în domeniul financiar și colegi ONG-iști.

  Găsești bune practici pentru sănătatea financiară a unei organizații.