• Ce a fost nou în 2021

  Noul www.techsoup.ro

  În martie 2021 am lansat noul site www.techsoup.ro, la care am lucrat câteva luni de zile împreună cu colegii din TechSoup San Francisco și Varșovia. Un design nou și funcționalități noi pentru platforma care susține Programul TechSoup România.

  #TransformareDigitală în 6 pași

  Am pornit o campanie de încurajare a adopției de instrumente digitale de către organizațiile nonprofit. Am adunat resurse, bune practici și idei testate chiar de noi în 6 pași de #TransformareDigitală.

  Parcurgeți toți pașii în linkul din foto.

  Online pentru organizațiile TechSoup

  AMA sau Ask Me Anything sunt întâlniri de 45 de minute la care răspundem la orice întrebări despre Programul TechSoup și #tehnologiepentruONG. În 2021, am petrecut 285 de minute live cu membrii comunității TechSoup. AMA45 continuă și în 2022.

  Predau Viitor cu Python

  Extindem în fiecare an numărul cursurilor create pentru profesori de informatică.

  După Scratch, Python va ajunge acum la mii de profesori care îl vor putea utiliza la clasă.

  725 profesori s-au înscris la prima ediție a cursului.

  Îndreptar Digital merge la universitate

  În 2021, studenții de la Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar din cadrul Universității Lucian Blaga Sibiu s-au alăturat învățătorilor, profesorilor de pedagogie și elevilor din liceele pedagogice din comunitatea Îndreptar Digital. Împreună cu Asociația Tinerilor Pedagogi din Sibiu pregătim o nouă generație de învățători pentru educația digitală.

  #JoicuVoi pentru profesorii cursanți

  Am organizat sesiuni deschise de suport și ghidare pentru toți profesorii și învățătorii participanți în cursurile noastre.

  În 2021, am spus prezent la 14 întâlniri de comunitate pentru profesori. #JoicuVoi se va reîntoarce și în 2022.

  Premianți la #GalaSocietățiiCivile

  Locul I la categoria Educație, Învățământ, Cercetare, împreună cu celelalte 3 organizații partenere din consorțiul Școala pe Net: Centrul de Resurse în Comunicare, Teach for România și Fundația Eloc (Seeding Knowledge Foundation).

  În 2020, prin Școala pe Net mii de profesori din România au primit un ajutor de urgență și acces la resurse pentru școala online.

 • (re)Citiți știrile noastre din 2021

 • "Am găsit la TechSoup România inspirație privind resursele de tehnologie disponibile ONG-urilor, am primit prompt răspunsuri la întrebările despre soluții tehnice, parteneri de software și bineînțeles, am putut accesa tehnologie care poate altfel nu ar fi fost posibil. [...] Nu am fi putut să ne continuăm misiunea de a păstra natura sălbatică intactă, de a reface zone despădurite în trecut și de a ne asigura că generațiile viitoare se vor bucura de munții cu păduri, animale sălbatice, râuri sănătoase și aer curat."

  Cristina Antonescu, Fundația Conservation Carpathia

 • Cifrele anului

  4.863

  învățători și viitori învățători

  înscriși în cursul #IntensivdeEducațieDigitală

  23.484

  elevi din ciclul primar

  care și-au exersat abilitățile digitale sub coordonarea învățătorilor lor

  2.525

  profesori

  în cursurile online Predau Viitor, #IntensivdeEducațieDigitală, #Scratch, #Python și #AcceleratorOnline

  10.515

  elevi de liceu și gimnaziu

  care au exersat Scratch sau Python la ora de informatică

  43

  profesori de la Colegii Tehnice Energetice

  beneficiari ai unui program intensiv de educație digitală pentru clasele duale

  10

  cursuri online

  derulate în Predau Viitor și Îndreptar Digital, care au ajuns la peste 7.388 de profesori, învățători sau viitori învățători

  114

  evenimente de tehnologie

  Meet and Code finanțate, desfășurate în perioada Europe Code Week

  4.089

  elevi și tineri

  din comunități mici și medii, care au făcut cunoștință sau au exersat abilități digitale avansate în evenimente Meet and Code

  82

  organizatorii Meet and Code

  organizații mici, din școli, biblioteci sau comunități mici care au organizat evenimente de tehnologie

  395

  organizații noi

  care s-au alăturat Programului TechSoup România și TechSoup Moldova

  596.876

  USD

  valoarea de piață a produselor de software accesate de organizațiile din Programul TechSoup România și Republica Moldova

  1.028

  emailuri de suport

  trimise către organizațiile nonprofit membre în comunitatea TechSoup

  6

  ateliere online

  despre resurse de tehnologie pentru organizații nonprofit, împreună cu Galantom, Stories of Good sau în cadrul Meet and Code

  7

  workshopuri online

  despre resursele noastre educaționale pentru profesori Teach for Romania, inspectorate școlare sau împreună cu parteneri educaționali

  26

  întâlniri de comunitate

  organizate pentru cei pe care îi servim: profesori, studenți, organizații nonprofit, profesori din Colegiile Tehnice Energetice

 • "Întâlnirea cu Asociația Techsoup a fost o revelație pentru mine. Am descoperit o resursă inepuizabilă de aplicații digitale și platforme care m-au ajutat să realizez activități de învățare atractive pentru elevi, în orice condiții: față în față sau online. Mi-a stimulat creativitatea și m-a făcut să nu îmi pot imagina predarea-învățarea-evaluarea fără tehnologie.Techsoup mi-a schimbat stilul de predare.[...]"

  Gabriela Iancic, învățătoare și coordonator practică,
  Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal” Arad

 • Ce am continuat în 2021

  Dezvoltare profesională de calitate pentru profesori și învățători

  Am creat 2 noi cursuri și derulat în total 10 cursuri online construite pentru învățători și profesori, viitori învățători, profesori Teach for Romania, toate pe platformele noastre de e-learning.

  Alături de profesori din Colegii Tehnice Energetice

  Colegii Tehnice din Timișoara și Ialomița s-au alăturat colegilor din București și Deva, iar comunitatea profesorilor care predau la clase duale a crescut la 92.

  Transformare Digitală pentru ONG

  Am accelerat munca de promovare a instrumentelor digitale în munca organizațiilor nonprofit, fie prin campanii proprii, fie prin multe workshopuri cu parteneri.

  Meet and Code online

  Am mutat online evenimentele Meet and Code și am finanțat organizații mici educaționale să își regândească evenimentele în perioada Europe Code Week în online.

 • (re)Descoperă programele noastre

 • "TechSoup a venit în ajutorul profesorilor atunci când ei au avut mare nevoie. Mi-a oferit cursul de pedagogie digitală atunci când ne aflam în etapa de dezorientare, cunoșteam câteva platforme, dar nu eram sigură de mine. Cursul mi-a dat încredere, a oferit oportunitatea de a-mi depăși barierele și de a privi mai departe. [...]"

  Fodor Emőke, profesor învățământ primar

 • (re)Explorează videourile noastre

 • "[...] pentru noi a fost primul proiect de programare, finanțat prin Meet and Code, iar fără acest ajutor nu am fi putut desfășura aceste activități minunate cu copiii noștri. [...] Pe lângă faptul că ne-a fost de un real ajutor Ozobotul și Albinuța Bee-Bot pentru a studia noțiuni la matematică, copiii au învățat și să coopereze, să caute soluții, să se joace, fără să sesizeze că de fapt învață. Cei doi roboței, acum, sunt în clasa noastră și încă ne jucăm în pauze (formăm echipe), dar am învățat și înmulțirea alături de ei."

  Gabriela Krișan, profesor coordonator, Clubul Rotary Vișeu de Sus

 • "Începând cu primul Accelerator – Predau Viitor – Techsoup la care am participat, sunteți pilonul principal în dezvoltarea mea profesională (și nu numai), prin toate noțiunile de psihologie, neuro-știință și pedagogie facilitate, apoi datorită tuturor activităților, cursurilor de specialitate și aplicațiilor interactive pe care le-am urmat și descoperit prin mijlocirea voastră. Foarte aplicative și ancorate în realitate, le duc la clasă în fiecare oră și sunt mult apreciate de către elevi. [...] Cu Techsoup întotdeauna simți că ești ascultat, prețuit, îndrumat și sprijinit – exact ce-mi doresc să fiu, la rându-mi, pentru elevi."

  Cornelia Maier, profesor de informatică, Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș

 • Mulțumiri

  Echipa extinsă

  Bogdan Moga, designer

   

  Oana Sipoș, trainer

  Vasile Brașovanu, trainer

   

  Cosmin Sbarcea, fotograf

   

  Andrei F., sysadmin

  Marius Ghițoiu și Nick Răileanu, CitizenNext

   

  Mona Dîrțu, mentor tehnici de scriere

   

  Melania Medeleanu, sprijin dicție și prezență online

  Finanțatori

  Google.org via Tides Foundation

  Romanian-American Foundation

  Black Sea Trust for Regional Cooperation

  ENEL România

  e-distributie Muntenia

  e-distributie Banat

  Societe Generale Global Solution Centre

  Parteneri și prieteni

  TechSoup

  TechSoup Europe

   

  US Embassy in Bucharest

   

  ECDL România

  Genially

   

  Asociația Envision România

  Stories of Good

  Asociația Tinerilor Pedagogi Sibiu

  Teach for Romania

  Institutul Cultural Timișoara

  Fundația Progress: Code Kids

  Romanian Tech Startups Association: EduHack 2021

   

  Universitatea Lucian Blaga Sibiu

   

  MicroDERLab Group, Facultatea de Inginerie Electrică, Universitatea Politehnica din București

   

 • "Techsoup este una din cele mai puternice organizații non-guvernamentale din România. Modul în care au abordat membrii echipei anul 2021 este impresionant pentru ca obiectivele lor sunt foarte ambițioase și cu toate acestea reușesc de fiecare dată să aibă un impact incredibil în evoluția tinerilor și ecosistemelor pe care le susțin! Este o bucurie deosebită să fim parteneri și să fim alături!"

  Elisabeta Moraru, country manager, Google România

 • Vă mulțumim pentru cum ne-ați fost alături și în 2021.

Toate postările
×
×
Politica de confidențialitate
POLITICA DE PRELUCRARE DATE PERSONALE Asociația Techsoup
Versiunea 2.0 din 01.09.2022

Această Politica de prelucrare date personale / Notă de informare descrie practicile de prelucrare de date personale pentru site-ul web AsociațiaTechsoup.ro dar și pentru paginile de pe rețelele sociale (de ex. Facebook, Twitter, YouTube) denumite „Asociația Techsoup” și pentru datele primite prin email sau telefonic de asociație precum și pentru datele colectate în timpul activităților cu publicul ale asociației, altele decât cele menționate mai jos.
Pentru unele activități ale Asociației Techsoup exista note de informare separate, în special:
- pentru datele colectate pentru proiectele pentru ONG-uri TechSoup România și TechSoup Moldova, vezi notele de informare de pe site-urile programelor - www.techsoup.ro și https://moldova.techsoup.global/ În acest caz TechSoup Global este operatorului date personale, iar Asociația Techsoup este operator asociat pentru anumite prelucrări.
- pentru datele colectate în legătură cu proiectul PredauViitor, vezi nota de informare de pe site-ul www.predauviitor.ro;
- pentru datele colectate în legătură cu proiectul Meet&Code România și Moldova vezi nota de informare de pe site-ul https://meet-and-code.org , unde Asociația Techsoup este persoană împuternicită;
- pentru alte activități de colectare de date, unde există un contract sau o notă de informare specifică care este accesibilă persoanelor vizate. 
Acest document are rolul de a vă informa cu privire la ce tip de date cu caracter personal colectăm de la dvs., cum și unde am putea folosi aceste date, cum înțelegem să protejăm aceste date, cine are acces la acestea, dar și ce drepturi aveți cu privire la datele personale în conformitate cu art 13 din Regulamentul UE 679/2016 (GDPR)

1. Operator și Scopuri
ASOCIAȚIA TECHSOUP este o organizație neguvernamentală nonprofit cu sediul social în Strada Kossuth Lajos nr. 20, Odorheiu Secuiesc, Harghita, cod de înregistrare fiscală 27433723, email contact@asociatiatechsoup.ro și este un operator de date cu caracter personal în sensul Regulamentului UE 2016/679 (GDPR) pentru activitățile mai sus menționate.

Scopul prelucrării datelor cu caracter personal este informarea utilizatorilor de Internet cu privire la Asociația Techsoup, a activităților asociației și interacțiunea cu utilizatorii interesați prin newsletter și rețelele sociale.

De asemenea Asociația Techsoup poate organiza diverse întâlniri publice, unde sunt invitate persoane publice – atât în calitate de speakeri, ca și participanți. Datele lor personale, necesare pentru invitarea acestora, sunt colectate în general din surse publice (cărți de vizită, social media, Internet) , iar informarea cu privire la prelucrarea datelor se face la prima comunicare cu aceștia. 

În anumite proiecte Asociația Techsoup va colecta datele personale direct de la utilizatori, în special în cazul înscrierii online sau offline pentru participarea la un anumit proiect, eveniment sau instruire. Aceste date sunt folosite pentru a facilita participarea dvs. la evenimentul selectat, dar și pentru a fi informat după eveniment sau a fi invitat la evenimente sau proiecte similare.

Pozele și videoclipurile făcute în cadrul evenimentelor publice sunt folosite în scopul promovării evenimentului pe Internet și în mass-media. 

Temeiurile legale ale prelucrării acestor date sunt:
●	consimțământ (art 6 (1) a GDPR) pentru datele folosite pentru abonarea la newsletter, mesajele trimise prin formularul de contact, interacțiuni (comentarii, partajări, întrebări, etc.) pentru vizitatorii paginilor noastre din rețelele sociale unde suntem activi 
●	contract (art 6 (1) b GDPR) pentru datele colectate ca urmare pentru executarea unui contract la care persoana vizată este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract – de obicei cele legate de participarea la un proiect, eveniment sau instruire.
●	Obligație legală (art 6 (1) c GDPR) – pentru datele colectate la urmare a obligațiilor legale de facturare, rambursare sau alte obligații legate de transparența și documentare a cheltuielilor din fonduri publice europene sau naționale.
●	interesul legitim (art 6 (1) f GDPR) pentru datele folosite pentru securitatea site-ului propriu-zis și datele folosite pentru statisticile site-ului propriu, ca și contactare persoanelor publice pentru invitarea la evenimentele organizate, ca și pentru pozele și videoclipurile făcute în timpul evenimentelor.

2.	Ce date personale colectăm și în ce scop
Asociația Techsoup colectează informații de la utilizatorii săi în patru modalități: direct de la utilizator, indirect din surse publice, date tehnice din browser și interacțiunea cu site-ul și prin intermediul cookie-urilor.

2.1. Date personale colectate direct.
Având în vedere scopul nostru principal de informare, Asociația Techsoup colectează extrem de puține date personale direct de pe site. Asociația Techsoup colectează date personale în mod direct pe site-ul Asociația Techsoup.ro doar dacă decideți să vă abonați la newsletter-ul nostru sau să ne contactați în mod direct prin adresele de email de contact. 

De asemenea se pot colecta date cu caracter personal pe rețelele sociale ale Asociația Techsoup.ro, dacă vă abonați la paginile noastre, dacă ne lăsați un comentariu sau ne scrieți un mesaj. Toate acestea se colectează cu acordul vostru prin acțiunile pe care le faceți. În ceea ce privește conturile de pe rețelele sociale, aceste date sunt colectate împreună cu rețelele sociale respective, cu care suntem operatori asociați. Funcționalitățile conturilor de pe aceste rețele sunt limitate de platformele respective, deci vă recomandăm să citiți politicile de confidențialitate ale acestor site-uri pentru mai multe detalii. Aceste date sunt folosite exclusiv pentru scopurile indicate de dvs. - de la publicarea comentariului, la răspunsul către dvs. la mesajul trimis. 

În cazul în care vă cerem opinia despre proiectele Asociației Techsoup pentru a fi publicată pe pagina proiectului sau pe paginile de social media ale Operatorului, vom face acest lucru doar cu consimțământul vostru sau a persoanelor din acele imagini/video.

Aceste date sunt păstrate până la revocarea consimțământului obținut pentru newsletter, prin rețeaua de socializare sau până ne cereți să ștergem aceste informații.

De asemenea colectăm date personale la înscrierea online sau offline pentru participarea la un eveniment, instruire sau proiect, conform formularului de înscriere pentru fiecare eveniment în parte. Vom putea folosi aceste date și pentru informarea dvs. pe aceiași temă și după terminarea acelui eveniment, cu excepția cazului când nu doriți acest lucru. În anumite cazuri de evenimente, proiecte sau instruiri datele dvs. sunt necesare și pentru obligațiilor legale de facturare, rambursare sau alte obligații legate de transparența și documentare a cheltuielilor din fonduri publice europene sau naționale. Aceste date sunt păstrare conform obligațiilor legale în vigoare sau în cazul contractelor – pe durata impusă de finanțator, sau în lipsa acestor durate – pe durata contractului plus trei ani după finalizarea acestuia.

O bună parte din evenimentele Asociația Techsoup sunt evenimente cu caracter public, iar pozele și videoclipurile făcute în cadrul acestor evenimente publice sunt folosite în scopul promovării evenimentului pe Internet și în mass-media. Dacă apăreți într-o poză și doriți să nu o folosim, va rugăm să contactați imediat fotograful care v-a făcut poza sau echipa Asociația Techsoup de la intrarea în locație și poza nu va fi folosită public. 

2.2. Date personale colectate indirect din surse publice
Asociația Techsoup organizează diverse întâlniri publice, unde sunt invitate persoane publice – atât în calitate de speakeri, ca și participanți. Datele lor personale, necesare pentru invitarea acestora, sunt colectate în general din surse publice (cărți de vizită, social media, Internet) , iar informarea cu privire la prelucrarea datelor se face la prima comunicare cu aceștia. În acest scop colectăm de obicei cel mult nume, prenume, adresă de email, iar în anumite cazuri numărul de telefon sau contactul din social media. Dacă nu confirmați prezența la eveniment, datele nu sunt păstrate de noi, cu excepția cazurilor mai sus precizate la punctul 2.2.

2.3. Date tehnice. Atunci când vizitați un site web, indiferent de dispozitivul folosit, dezvăluiți anumite informații despre dvs., precum adresa dvs. IP, ora vizitei dvs., locul de unde ați intrat în site-urile noastre, paginile vizitate. Asociația Techsoup, ca și alți operatori, înregistrează aceste informații pentru o perioadă de timp determinată. Asociația Techsoup folosește servicii externe de analiză a traficului, cum ar fi Google Analytics.

Aceste date sunt folosite exclusiv de către Asociația Techsoup.ro pentru îmbunătățirea site-ului și serviciilor noastre, dar și pentru asigurarea securității site-ului nostru.

În nicio circumstanță Asociația Techsoup nu utilizează datele de trafic pentru identificarea persoanelor din spatele unor adrese IP. Folosim aceste date exclusiv ca date statistice. 

Aceste date sunt păstrate pentru o perioadă de 12 luni de la data ultimei vizite.

2.4. Cookie-uri. Siteurile noastre pot folosi cookie-uri pentru a facilita stocarea și urmărirea preferințelor dvs., dar și pentru optimizarea siturilor noastre, inclusiv personalizare, sau pentru prom4vare. 

În ceea ce privește serviciile externe asociatiatechsoup.ro care plasează cookie-uri (third party) în momentul navigării pe siturile asociatiatechsoup.ro scopul acestora este de promovare, analiză a traficului sau alte personalizări, conform detaliilor de mai jos:

Denumire serviciu 	Scop 
Google Analytics	Analiza traficului
Google Tag Manager	Tag Management System

Majoritatea browserelor sunt setate să accepte cookie-uri în mod automat. Dacă însă nu preferați acest lucru, puteți fie reseta browserul, fie să vă anunțe ori de câte ori primiți câte un cookie, fie să refuze chiar acceptarea cookie-urilor. Trebuie însă să aflați că unele secțiuni ale sitului nostru nu vor putea fi vizualizate normal dacă ați setat browserul să respingă cookie-urile.

Utilizatorii care nu doresc utilizarea cookie-urilor, pot folosi setările browserului preferat pentru ștergerea sau blocarea acestora sau folosirea unor plugin-uri care fac același lucru:

	Internet Explorer - http://windows.microsoft.com/ro-ro/internet-explorer/delete-manage-cookies
	Mozilla Firefox - http://support.mozilla.org/ro/kb/cookie-urile
	Google Chrome - http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=ro&answer=95647
Safari - https://support.apple.com/kb/PH19214?viewlocale=ro_RO&locale=en_US 

Aceste date sunt păstrate pentru o perioadă de 12 luni.

3. Drepturile voastre
Conform GDPR, beneficiați de dreptul de acces la date, la rectificarea datelor, la ștergerea acestora sau la restricționarea prelucrării, ca și de dreptul de a vă opune prelucrării.

Nu colectăm date personale prin sisteme automate, deci dreptul la portabilitatea datelor nu poate fi exercitat. De asemenea, nu facem procese decizionale automatizate, inclusiv prin crearea de profiluri.

Pentru datele colectate prin consimțământ, aveți dreptul de a retrage consimțământul în orice moment.

În cazul pozelor sau filmulețelor făcute de Asociația Techsoup dacă ați apărut într-o poză și doriți să nu o folosim, va rugăm să contactați imediat fotograful care v-a făcut poza sau echipa Asociația Techsoup de la intrarea în locație și poza nu va fi folosită public sau va fi ștearsă, după caz. 

Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa prin e-mail o cerere la adresa contact@asociatiatechsoup.ro cu privire la datele personale colectate de către noi. Pentru datele personale colectate de Youtube sau Facebook va recomandăm să contactați direct acești operatori, prin setările contului noi avem acces doar la un set extrem de limitat de date personale. 

De asemenea aveți dreptul de a depune o plângere în fața unei autorități de supraveghere sau de a depune o acțiune în instanță.

4. Cine are acces la informațiile voastre
În cursul prelucrării datelor cu caracter personal, Asociația Techsoup poate folosi și alte firme (numiți împuterniciți) date la terțe firme pentru realizarea scopurilor mai sus menționate pentru anumite servicii cum ar fi:

●	găzduire site (Amazon Web Services EMEA SARL – Luxemburg;)
●	creare site (Strikingly, SUA)
●	managementul newsletterului (Mailchimp, SUA) .

Aceste firme au obligația să folosească acestea date în siguranța și exclusiv pentru scopurile precizate de către Asociația Techsoup. Acestea au acces doar la datele personale strict necesare furnizării serviciului stabilit de Asociația Techsoup și nu pot folosi datele personale în scopuri proprii. 
Toți împuterniciții sunt cu care lucrăm sunt în sunt în România și în Uniunea Europeană sau în orice alt stat/companii care oferă un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal conform standardelor Uniunii Europene (art 45 GDPR) sau alte garanții adecvate, inclusiv clauze standard de protecție a datelor (art 46 (2) GDPR).
Așa cum am mai precizat, în ceea ce privește conturile de pe rețelele sociale, aceste date sunt colectate împreună cu rețelele sociale respective (Facebook și Youtube), cu care suntem operatori asociați, dar care probabil colectează și mai multe date personale. Funcționalitățile conturilor de pe aceste rețele pentru noi sunt limitate de platformele respective, deci vă recomandăm să citiți politicile de confidențialitate ale acestor site-uri pentru mai multe detalii. 
În anumite cazuri de evenimente, proiecte sau instruiri, datele dvs. sunt necesare și pentru obligațiilor legale de facturare, rambursare sau alte obligații legate de transparența și documentare a cheltuielilor din fonduri publice europene sau naționale. Aceste date pot fi partajate cu finanțatorul respectiv, care este menționat în mod distinct la colectarea datelor. 

6. Prevederi finale
Prezenta politică privind prelucrarea datelor personale a fost adoptată pe data de 01.09.2022 urmând ca în viitor, ori de câte ori o modificăm, să facem publică noua variantă pe prima pagină a site-ului AsociațiaTechsoup.ro.