• broken image
 • Anul cu noi începuturi

  Mai mult decât oricând, 2022 a fost anul în care am spus de cele mai multe ori ”prima/primul/primele” despre ce facem, fie în munca noastră ca centru de resurse și expertiză pentru organizații nonprofit, fie în munca noastră cu profesori pentru a crea educație digitală de calitate pentru toți elevii.

  broken image

  TechSoup Courses, primele cursuri MOOC de tehnologie în limba română pentru organizații nonprofit din România și Republica Moldova

  TechSoup Courses sunt prima platformă globală de învățare pentru organizațiile societății civile, creată de rețeaua TechSoup Global.

   

  8 cursuri sunt acum disponibile și în limba română:

  • Securitatea cibernetică a utilizatorului 101 și Securitatea digitală a organizației 201
  • Instrumente digitale de lucru colaborativ: Teams 101, Teams 201, SharePoint 101, Planner 101, OneDrive 101 și Outlook 101
  112 angajați sau voluntari ai organizațiilor membre în Programul TechSoup din România și din Republica Moldova au absolvit cursurile din pilotul TechSoup Courses în limba română, traduse, localizate și pilotate gratuit în cadrul unui proiect finanțat printr-un grant Black Sea Trust for Regional Cooperation.
   
  Descoperă cursurile localizate pe TechSoup Courses.
  broken image

  Activatorul de comunicare digitală, prima conferință virtuală despre comunicare digitală pentru ONG-uri

  Activatorul de comunicare digitală pentru ONG-uri a fost un eveniment gratuit proiectat să declanșeze procesele de comunicare în organizațiile nonprofit și să pună în lumină idei care merg, inclusiv și acolo unde nu există un om de comunicare în echipă.

   

  186 de angajați și voluntari ONG s-au conectat la evenimentul virtual, creat în parteneriat cu eventmix.live

   
  Descoperă vorbitorii evenimentului pe www.techsoup.ro
  broken image

  Meet and Code în Republica Moldova, primele evenimente finanțate aliniate cu inițiativa Comisiei Europene - Europe Code Week în Republica Moldova

  13 organizații nonprofit au obținut primele finanțări Meet and Code Moldova cu ajutorul căror 942 de elevi și tineri au participat la ateliere de realitate virtuală, Scratch, modelare 3D, micro-biți sau Arduino.

  În 2022, peste 4.000 de copii și tineri din România și Republica Moldova au participat la 110 evenimente care i-au inspirat să ajungă pe Lună, să creeze orașe ale viitorului, să descopere beneficiile energiilor alternative și să abordeze probleme cu care se confruntă comunitățile în care trăiesc.

   

  Inițiativa europeană Meet and Code a fost co-creată de către compania de software SAP și Haus des Stiftens gGmbH din München, împreună cu partenerii TechSoup Europe. Asociația Techsoup implementează Meet and Code în România și Republica Moldova.

  Meet and Code sprijină inițiativa Comisiei Europene, Europe Code Week, și este aliniată la Obiectivele pentru Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite.

   

  Descoperă aici Meet and Code Moldova și Meet and Code România

  broken image

  Festivalul Digital Predau Viitor, prima conferință profesională internațională despre pedagogie digitală, STEAM și cetățenie digitală

  Festivalul a fost un maraton educațional de 5 zile, 22 de sesiuni organizate pe 3 scene virtuale, 50 de vorbitori internaționali și din România, despre pedagogie digitală, STEAM și cetățenie digitală, într-un program unic.

   

  3.850 de profesori din România, Republica Moldova și diasporă s-au conectat la Festival.

  89% dintre participanți participă cu siguranță și la ediția următoare, iar 72% au apreciat Festivalul ca fiind ”foarte util” pentru dezvoltarea lor profesională.

   

  Festivalul a fost derulat cu sprijinul Romanian-American Foundation și ENEL.

   

  Descoperă aici câteva dintre sesiunile din Festival: playlist de Festival pe youtube

  broken image

  Predau Viitor - Platforma de Cursuri, primul ecosistem de învățare gratuită pentru profesori vorbitori de limbă română din România, Republica Moldova și diaspora

  Am creat o platformă unică de învățare, dezvoltată și personalizată pentru a susține nevoile unei comunități în creștere exponențială de peste 20.000 de profesori din comunitățile Predau Viitor și Îndreptar Digital.

   

  Predau Viitor - Platforma de Cursuri este o customizare a OpenEdx, sistem de învățare online creat de MIT și Harvard, singura dezvoltare la scală din România a acestei platforme.

   

  Platforma va putea găzdui și cursuri ale altor organizații neguvernamentale partenere care creează învățare online gratuită pentru profesori.

   

  Predau Viitor - Platforma de Cursuri este susținută parțial de Romania-American Foundation și a fost finanțată de Asociația Techsoup din resurse proprii.

   

  Descoperă noul ecosistem de învățare pe cursuri.predauviitor.ro

  broken image

  Accelerator Predau Viitor, prima metodă de predare a product development la orele de informatică și TIC

  Acceleratorul Predau Viitor este o experiență de învățare exclusivă și intensivă care conectează realitatea și provocările industriei IT de dezvoltare de produse cu școala și îi ajută pe profesorii de informatică și TIC de gimnaziu și liceu să-și antreneze elevii pentru inovație.

   

  Profesorii învață și exersează etapele dezvoltării de produse IT, chiar alături de oameni din industrie, apoi duc metoda la clasă, unde elevii lor urmează aceleași etape în echipă pentru a-și transforma ideile de produse în produse minim viabile.

   

  203 elevi au participat în pilotul metodei în 7 școli diferite din orașe medii și mici.

  90% dintre elevi au remarcat că au învățat mai mult din aceste lecții decât din lecțiile tradiționale, iar 85% au subliniat că le place mai mult să lucreze în echipe.

   

  Acceleratorul face parte din Predau Viitor, program susținut de Romanian-American Foundation, Societe Generale Global Solution Centre și e-distribuție Muntenia.

   

  Descoperă cursurile de product development pe cursuri.predauviitor.ro

  broken image

  STEAM la gimnaziu: inspirație și bune practici, primele întâlniri internaționale cu profesori europeni Europe Code Week

  STEAM la gimnaziu: inspirație și bune practici a adus idei și bune practici pentru toamna inițiativelor STEAM: Europe Code Week, CoderDojo și Meet and Code de la profesori internaționali. Profesorii români au avut ocazia de a interacționa cu o serie de super profesori din Europa și România care au povestit despre reușitele lor STEAM la clasă și în afara ei.

   

  819 profesori au participat la întâlniri.


  Întâlnirile au fost organizate cu sprijinul Europe Code Week, Coder Dojo și Raspberry Pi Foundation, în cadrul Predau Viitor, susținut de Romanian-American Foundation, Societe Generale Global Solution Centre și e-distribuție Muntenia.

   

  Descoperă câteva întâlniri și aici: playlist STEAM la gimnaziu pe youtube

  broken image

  Sinapse, primul podcast #TechsoupPentruEducatie

  Sinapse este primul podcast Techsoup pentru Educație, creat cu mare dragoste pentru profesori de echipa Asociației Techsoup.

  În Sinapse, conectăm pedagogia cu tehnologia și explorăm legăturile dintre școală și viitorul elevilor ca oameni, cetățeni și profesioniști. Misiunea noastră este să vă aducem inspirație, motivație și idei despre pedagogie și tehnologie… chiar de la alți colegi, educatori și pedagogi dedicați.

   

  Am pilotat 4 episoade în 2022, care au ajuns la 490 de ascultători.

   

  Descoperă Sinapse pe Anchor.fm

 • broken image
 • Programele noastre

  societate civilă. cetățenie digitală. educație digitală

  broken image

  centru de resurse și expertiză pentru ONG

  tehnologie pentru ONG-uri de la 43 de parteneri de tehnologie

  broken image

  centru de resurse de tehnologie

  tehnologie pentru ONG-uri pentru organizații din Republica Moldova

  broken image

  centru de învățare pentru ONG

  cursuri de securitate digitală și competențe digitale pentru angajați și voluntari nonprofit

  broken image

  finanțări pentru evenimente de tehnologie afiliate Europe Code Week

  pentru organizații mici din România și Republica Moldova

   

   

  broken image

  informatică aplicată și conectată la viitorul industriei IT, învățare prin dezvoltare de produse

  transformare profesională pentru profesori care predau informatică și TIC, precum și pentru profesori din colegii tehnice energetice

   

  broken image

  educație și pedagogie digitală pentru învățământ primar

  dezvoltare profesională pentru învățători și viitori învățători, activități digitale cu sens pentru elevi, acces la educație digitală de calitate pentru orice elev

 • Cifrele anului

  3.850

  participanți la Festivalul Digital Predau Viitor

  profesori, învățători și viitori învățători, din România și Republica Moldova

  50

  vorbitori la Festivalul Digital Predau Viitor

  în 22 de sesiuni, susținute pe 3 scene virtuale diferite

  1.236

  învățători și viitori învățători

  înscriși în cursul #IntensivdeEducațieDigitală

  4.585

  elevi din ciclul primar

  care și-au exersat abilitățile digitale sub coordonarea învățătorilor lor

  2.038

  profesori

  în cursurile online Predau Viitor, #IntensivdeEducațieDigitală, #Scratch, #Python, #AcceleratorOnline și #STEAMlagimnaziu

  1.918

  elevi de liceu și gimnaziu

  care au exersat Scratch sau Python la ora de informatică

  26

  profesori de la Colegii Tehnice Energetice

  beneficiari ai unui program intensiv de descoperire ale tendințelor din domeniul energetic

  7

  cursuri online

  derulate în Predau Viitor și Îndreptar Digital

  110

  evenimente de tehnologie

  Meet and Code finanțate în România și Republica Moldova, desfășurate în perioada Europe Code Week

  4.356

  elevi și tineri

  din comunități mici și medii, care au făcut cunoștință sau au exersat abilități digitale avansate în evenimente Meet and Code

  85

  organizatorii Meet and Code

  organizații mici, din școli, biblioteci sau comunități mici care au organizat evenimente de tehnologie

  452

  organizații noi

  care s-au alăturat Programului TechSoup România și TechSoup Moldova

  496.527

  USD

  valoarea de piață a produselor de software accesate de organizațiile din Programul TechSoup România și Republica Moldova

  43

  parteneri de tehnologie pentru ONG

  software și servicii de cloud disponibile gratuit sau reduse semnificativ, disponibile prin Programul TechSoup România

  1.486

  emailuri de suport

  trimise către organizațiile nonprofit membre în comunitatea TechSoup

  186

  participanți la Activatorul de Comunicare Digitală pentru ONG

  din organizații neguvernamentale din România și Republica Moldova

  5

  ateliere online

  despre resurse de tehnologie pentru organizații nonprofit

  6

  workshopuri online

  despre resursele noastre educaționale pentru profesori

  12

  întâlniri de comunitate

  organizate pentru cei pe care îi servim: profesori, studenți, organizații nonprofit

 • Un nou an împreună cu comunitățile noastre

  Mai mult ca oricând am fost împreună cu angajați și voluntari ONG, profesori, învățători sau viitori învățători:

  în întâlniri online, offline, de comunitate, focus grupuri sau sesiuni de networking.

  broken image

  AMA45 - orice despre Programul TechSoup: întâlniri lunare de comunitate pentru organizații din România și Republica Moldova

  • 10 ediții, 61 de organizații servite direct
  broken image

  Joi cu Voi: întâlniri periodice de comunitate pentru profesori din cursurile Predau Viitor și Îndreptar Digital

  • 8 ediții, 480 minute petrecute împreună
 • broken image
 • Parteneri și finanțatori

  broken image
  broken image
  broken image
  broken image
  broken image
  broken image
  broken image
 • Mulțumiri

  broken image
  broken image
  broken image
  broken image
  broken image
 • Echipa extinsă

  FIX Contab, contabilitate și audit financiar

   

  Marius Ghițoiu, CitizenNext

  Nick Răileanu, CitizenNext

   

  Mona Dîrțu, mentor scriere

  Bogdan Manolea, APTI, suport GDPR și protecție date cu caracter personal

  Familia TechSoup

  TechSoup

  TechSoup Europe

  TechSoup Global Network

  Ambasadori

  Ambasadorii #TechsoupPentruEducație

   

   

  Creatori cursuri Predau Viitor

  Oana Șipoș

  George Diță

  Daniela Dimulescu

  Maria Popa

  Prieteni și parteneri

  Aspire Teachers

  Asociația Tinerilor Pedagogi Sibiu

  ATRACORE

  Centrul de Cercetare în Etică Aplicată

  Fundația Noi Orizonturi

  Expert Forum

  Institutul Intercultural Timișoara

   

  ANPCDEFP

  Centrul pentru Jurnalism Independent

  Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău

  Genially

  ROTSA, EduHack

  Școala de Valori

 • broken image
 • Începuturile noastre

  Pentru fiecare în parte, anul acesta a fost un an de învățare accelerată, inovare și scalare. Ne-am bucurat de provocări noi, am râs mai mult și am explorat mai mult.

  Am petrecut împreună mai mult timp, altundeva decât la birou. Am fost mai recunoscători.

  broken image

  Ana

  • Primul Fellowship de Leadership: Aspen Young Leaders Program
  • Primul curs creat în OpenEdx
  • Primul microcurs internațional pentru profesori români
  • Primul os rupt la ski
  • Primul an într-un oraș nou: Brașov
  broken image

  Adela

  • Prima organizare de eveniment full online: Festivalul Digital
  • Prima metodă de predare de product development la clasă creată, creată împreună cu Elena
  • Primul episod de podcast găzduit
  • Prima conferință internațională de pedagogie digitală unde am vorbit despre munca noastră
  • Primul cod HTML scris
  • Prima scufundare și primul înot cu delfini sălbatici
  broken image

  Elena

  • Primul proiect internațional de dezvoltare cu o echipă de dezvoltare aflată în zonă de război sau refugiată (echipa eroină de la Raccoon Gang)
  • Prima utilizare mai avansată a consolei de administrare Amazon Web Services și utilizarea cu sens a unor termeni ca EC2, RDS, Kubernetes, instanțe, staging, production și releases
  • Prima metodă de predare de product development la clasă, creată împreună cu Adela
  • Primul an cu Miro ca tool de planificare și lucru în echipă
  • Prima petrecere la ”2 ani” :)
  • Prima pensie privată
  broken image

  Gabi

  • Primul Fellowship profesional în Statele Unite timp de 4 săptămâni: primul protest organizat de activiști americani susținători ai dreptului la locuire, prima ședință de consiliu local într-un orășel american și am învățat cum intervin cetățenii în deciziile locale, am lucrat pentru prima dată în campania electorală a unui candidat local american pentru Camera Deputaților Statului New York
  • Prima experiență de lucru cu un sistem LMS
  • Prima dată în New York și în Sicilia
  broken image

  Natalia

  • Prima experiență de organizare a unui eveniment digital pentru ONG-urile din România și Republica Moldova
  • Prima experiență de lucru cu un sistem LMS
  • Prima experiența de voluntar în activitățile de ajutor umanitar oferit refugiaților ucrainieni
  • Prima donare de sânge
  • Prima amenda primită de la statul român (și anulată tot de el) 🙂
  broken image

  Radu

  • Prima investiție de peste 200.000 USD în infrastructura tehnică a organizației noastre (i.e. cursuri.predauviitor.ro), cu ținerea în frâu a cashflow-ului lunar și anual care s-o facă posibilă
  • Prima plată a unei facturi lunare de hosting de peste 3.500 USD, motiv de #emotionaldamage
  • Prima dată (și ultima, sper) când mi s-a cerut să vorbesc unei audiențe preponderent americane din postura de martor local al unei crize umanitare și de vecin al unei țări aflate în război
  • Prima dată în 9 ani când am constatat o oarece utilitate a contului meu de Twitter (pentru știri și analize despre războiul din Ucraina)
  • Prima experiență de condus într-o țară în care se circulă pe partea stângă a șoselei
  broken image

  Roxana

  • Primul curs creat în OpenEdx
  • Prima colaborare cu profesoare universitare pentru dezvoltarea unui curs online pe teme despre neuroștiință și învățare
  • Prima colaborare cu United Nations Volunteers
  • Prima dată într-o țară din Asia, prima scufundare și primul răsărit văzut pe un vulcan
 • broken image
 • Asociația Techsoup. 12 ani de:

  societate civilă. cetățenie digitală. educație digitală