Al treilea bootcamp din ediția 2018 a Acceleratorului Predau Viitor

#PredauViitor #TechsoupPentruEducație www.predauviitor.ro

· CS teachers,predauviitor,STEM Education
În Predau Viitor, profesorii de informatică beneficiază de un program de dezvoltare profesională conectat la realitatea și viitorul industriei de IT din România și bazat pe învățare prin proiecte. Acceleratorul Predau Viitor a fost creat de Asociația Techsoup cu sprijinul Romanian-American Foundation.
#PredauViitor #TechsoupPentruEducație www.predauviitor.ro

Cel de-al treilea și ultimul bootcamp al Acceleratorului Predau Viitor în 2018 a avut ca temă centrală tehnologiile care vor schimba economiile și modul în care muncim în viitor și a încercat să răspundă întrebărilor profesorilor participanți cu privire la competențele necesare elevilor pentru a fi profesioniști și cetățeni de succes.

Cele două zile ale Acceleratorului, care s-a desfășurat în zilele de 6 – 7 septembrie, au debutat cu o vizită de studiu la UiPath România, creatorul și dezoltatorul celei mai folosite și răspândite platforme de RPA (Robotic Process Automation).

Cei 25 de profesori participanți în Accelerator au făcut cunoștință, prin de la Daniel Amariei și Răzvan Iordache, cu programul UiPath Academy, prin care primul unicorn românesc UiPath își propune să construiască instrumente de învățare și resurse utile tuturor celor interesați de tehnologia Robotic Process Automation (RPA). De asemenea, au asistat la demonstrația unui robot UiPath și au aflat informații despre operațiunile pe care acesta le poate îndeplini.

A doua companie IT vizitată a fost Societè Generale European Business Services. Nicolas Boitout – Learning & Innovation IT Manager le-a vorbit profesorilor din Accelerator, despre banca viitorului și despre tehnologia Machine Learning și implicațiile acesteia în tratarea datelor și transformarea lor în predicții.

Andrei Bădilă – Innovation Director ne-a stârnit curiozitatea cu privire la aplicarea RPA și a noilor tehnologii în serviciile și operațiunile curente ale unei bănci.

Workshopurile bootcampului cu numărul 3 din Accelerator au acoperit două teme contrastant importante pentru profesori și elevii lor: industria de gaming și medierea la clasă și în cancelarie. Andrei Istrate, fondatorul GameDev Academy ne-a purtat prin etapele procesului extrem de sistematic de creare a unui joc, de la idee, la design și marketing, iar Vasile Brașovanu ne-a ajutat să înțelegem cum putem media eficient conflictele din clasă și din jurul ei.

Fiind ultimul bootcamp al acestei ediții a Predau Viitor, echipele formate din profesorii participanți au prezentat prototipurile proiectelor comunitare sau de IT pe care le-au creat în timpul programului și pe care doresc să le impleteze în clasele și școlile în care predau.

În continuarea programului, profesorii Predau Viitor vor continua să dezvolte idei de proiecte și activități pentru elevii lor și vor fi sprijiniți în continuare de Asociația Techsoup, pe termen nelimitat, pentru îndeplinirea lor.

Participanții din ediția 2018 a Acceleratorului Predau Viitor sunt 25 de profesori care predau informatică și TIC din 16 județe și 20 de localități diferite din România: cine sunt profesorii din Acceleratorul Predau Viitor ediția 2018.

Din 2010, Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.
Mai multe despre misiunea organizației și proiectele Asociației Techsoup pe www.asociatiatechsoup.ro