Întoarce-te la site

Servicii pro-bono în valoare de peste 150.000 de euro, în 24 de ore, la CreateAthon România

· ProgramulTechSoup,ONG Online,TehnologiePentruONG

Servicii gratuite în valoare de peste 150.000 de euro au fost oferite la CreateAthon România 2019, eveniment care a marcat prima participare a României la fenomenul mondial Pro Bono Week. Programul este organizat de Centrul de Resurse în Comunicare, cu susținerea Kaufland România.

Aproape 70 de profesioniști din publicitate, PR, marketing, design sau digital au lucrat pro bono mai bine de 24 de ore, pentru 10 cauze sociale. CreateAthon România a fost primul maraton creativ de asemenea amploare din țara noastră. Evenimentul a avut loc în București, la OK Center și a strâns unii dintre cei mai buni profesioniști din domeniu, care au răspuns provocării: ”Tu cât bine poți face în 24 de ore?”. Cele 10 ONG-uri mici au primit proiecte complexe de comunicare și marketing, campanii de imagine, rebranding și strângere de fonduri. Mai mult, în cadrul celor 24 de ore, cele 10 ONG-uri, dar și alte 14 organizații din București au participat la o zi de ateliere intensive pe aceleași teme, pentru a învăța cum să asigure sustenabilitatea proiectelor create.

Asociatia Techsoup partener implementare

Alături de Galantom și WpHosting, Asociația Techsoup s-a alăturat maratonului creativ în calitate de partener de implementare, sprijinind cele 10 organizații beneficiare să acceseze resurse de tehnologie dedicate exclusiv sectorului non-profit prin Programul global TechSoup.

De asemenea, toate cele 24 de organizații participante la atelierele de pe 25 octombrie 2019 au descoperit de la Gabriela Anghel (Managerul Programului TechSoup) și Ana Stamatescu (Digital Education Coordinator) ce resurse de tehnologie și învățare pot beneficia organizațiile non-profit din România prin Programul TechSoup (https://www.techsoup.ro) și ONG Online: Școala Digitală pentru ONG-uri (https://ongonline.techsoup.ro).

Ne-am bucurat să facem parte din aventura CreateAthon 2019. Am cunoscut astfel 10 organizații mici din toată țara care lucrează la firul ierbii și au un impact foarte mare în comunitățile lor. Aceste organizații dispun acum, după doar 24 de ore, de multe instrumente esențiale pentru a trece la un nivel următor și pentru a crește vizibilitatea proiectelor derulate. - Ana Stamatescu, Digital Education Coordinator, Asociația Techsoup.

broken image

de la stânga la dreapta: Anna-Katharina Scheidereiter (CSR Kaufland România), Dana Gonț,

Laszlo Bodor (Asociația pentru Relații Comunitare - ARC), Ana Stamatescu (Asociația Techsoup)

Efortul CreateAthon a fost unul supraomenesc, însă rezultatele au fost pe măsură: creativii au reușit să realizeze în 24 de ore 8 rebrandinguri complete, 9 website-uri cu module de donații integrate, 10 strategii de comunicare complexe, filme de prezentare, campanii de strângere de fonduri, organizare de evenimente, podcasturi, pliante, broșuri, cărți poștale sau semne de carte, articole, calendare editoriale de social media și alte materiale care vor ajuta organizațiile pe termen lung.

Pentru că le-au intrat la suflet, chiar și după eveniment, cele mai multe dintre ONG-uri vor primi îndrumare și sprijin de la echipele de voluntari, tot în mod gratuit. Conan PR va organiza recitalul de Crăciun al asociației Piano Therapy din București, care ajută copii cu autism, agenția Kite oferă în continuare training gratuit și sprijin în promovarea asociației Voluntariat pentru Viață din Mărășești, Rogalski Damaschin PR va ajuta la implementarea campaniei pentru strângerea a 400.000 de euro pentru Fundația Alex Tache, care construiește o casă pentru 16 copii abandonați, fetele de la Dume de mestecat, împreună cu ceilalți voluntari din echipă vor ajuta pe termen lung în promovarea Fundației Izvorul Alb, iar exemplele pot continua.

broken image

cei 70 de voluntari împreună cu reprezentanții celor 10 organizații care au beneficiat de proiecte complexe de comunicare și marketing

CreateAthon România a fost un maraton al faptelor bune, emoțiilor, bucuriei și creativității, dar și o defilare impresionantă a ideilor care schimbă societatea în bine. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Resurse în Comunicare, cu sprijinul Kaufland România și împreună cu 70 voluntari cu suflet pentru care implicarea face diferența.

CreateAthon® este un eveniment internațional, dezvoltat în Statele Unite ale Americii. Din 1998 și până astăzi, evenimentul a luat amploare, mai mult de 100 de agenții, instituții de învățământ sau organizații profesionale din Statele Unite și Canada participând anual.

Doar săptămâna trecută au fost organizate la nivel mondial 7 astfel de evenimente. Este clar că nevoia de comunicare a organizațiilor non-profit este una globală, iar ce s-a întâmplat în cele 24 de ore la București, ne dă energia să vrem să continuăm să ajutăm cât mai multe organizații din țară prin CreateAthon. Cei 70 de voluntari de anul acesta sunt cu adevărat niște eroi ai faptelor bune, petrecând cu mult suflet o zi și o «noapte de vis alături de bine». – Cătălin Dinu, co-organizator CreateAthon România, Centrul de Resurse în Comunicare.

Cele 10 organizații selectate pentru CreateAthon 2019 au fost:

  • Asociația Voluntariat pentru Viață Mărășești (jud. Vrancea)
  • Federația DIZABNET (jud. Mureș)
  • Asociația Centrul de Dezvoltare Personală și Combatere a Comportamentelor de Risc (jud. Sibiu)
  • Asociația de Turism și Ecologie pentru Tineret Zimbrul Carpatin (jud. Argeș)
  • Fundația Izvorul Alb (jud. Neamț)
  • Asociația Mocănița Transilvaniei (jud. Bistrița-Năsăud)
  • Asociația Piano Therapy (București)
  • Fundația Alex Tache (jud. Vâlcea)
  • Asociația pentru Dezvoltare Durabilă și Integrare Profesională (jud. Brașov)
  • Asociația Sfânta Sofia – Credință, Nădejde și Dragoste (jud. Vrancea)

Organizator: Centrul de Resurse în Comunicare

Eveniment susținut de: Kaufland România

Găzduit de: OK Center

Parteneri: Vitamin Aqua, Pizza Hut Delivery, Olympus, The Guys, Creative Board Gaming

Parteneri implementare: Asociația Techsoup România, WpHosting, Galantom

Agenții partenere: Conan PR, Rogalski Damaschin Public Relations, Kite, Dume de Mestecat

Parteneri media: IQads, stiriONG, Gala Societății Civile

Despre Asociația Techsoup

Din 2010, Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei, pentru tineri, profesori și organizații nonprofit. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană. Mai multe despre misiunea organizației și proiectele Asociației Techsoup pe www.asociatiatechsoup.ro