Întoarce-te la site

Primul bootcamp din ediția 2018 a Acceleratorului Predau Viitor

Acceleratorul Predau Viitor este cel mai complex și intensiv program de dezvoltare profesională pentru profesori care predau informatică și TIC în învățământul pre-universitar, creat de Asociația Techsoup cu sprijinul Romanian-American Foundation.

#PredauViitor #TechsoupPentruEducație

· CS teachers,predauviitor,STEM Education

Primul dintre cele 3 bootcamps din Acceleratorul Predau Viitor a propus celor 25 de profesori selecționați în program 2 zile intensive de întâlniri, workshopuri și vizite de studiu create de Asociația Techsoup alături de parteneri din industria de IT. Întregul program este menit să ajute profesorii să includă cât mai multă învățare prin proiecte și să cântărească felul în care predau informatica la gimnaziu și liceu din perspectiva aplicabilității.

Veniți din 16 județe și 20 localități diferite din toată România, în prima vizită de studiu profesorii au fost invitații biroului Fitbit din București și au urmărit alături de Daniel Rizea, director software engineering, procesul de dezvoltare de produse, de la VectorWatch la Fitbit.

broken image

Cel mai mare beneficiu pentru mine în Predau Viitor este viziunea nouă și concretă despre industria IT. Până acum aveam un soi de nivel conceptual al acesteia, iar acum am fost impresionată de contactul direct cu lumea IT. Cred că voi putea răspunde mult mai concret și nu doar teoretic la întrebările elevilor în acest sens.”, ne-a spus Cornelia Maier, Liceul Tehnologic „Școala Națională de Gaz” Mediaș, după aceste prime întâlniri.

Efervescentă a fost și întâlnirea cu 3 dintre cei mai cunoscuți și premiați dezvoltatori indie de jocuri din România: KillHouse Games, Kappsule Games și Sand Sailor Studio. Întâlnirea coordonată de Andrei Istrate, co-fondator GameDev Academy, a fost prima dintre activitățile cu și despre industria de jocuri care urmează să se desfășoare în Predau Viitor, prin care profesorii descoperă modalități prin care pot utiliza educativ pasiunea pentru jocuri a elevilor lor.

broken image

Discuția i-a ajutat pe profesori să înțeleagă mai bine, din interior, atât motivația și pasiunea, cât mai ales auto-disciplina și munca pe care oamenii din companiile indie de jocuri o pun în jocurile lor. Cu excepția GameDev Academy, în România nu există nicio formă de învățământ pentru creatorii de jocuri, în ciuda potențialului de dezvoltare al acestei industrii artă.

Întâlnirea cu dezvoltatorii de jocuri a fost pentru mine o experiență din care am învățat să văd în interiorul unei persoane, dincolo de aparențe. Poveștile lor de viață, cu o mare încărcatură emoțională, mi-au deschis ochii și sufletul spre elevii mei. Îi voi privi cu siguranță altfel, pe fiecare în parte și voi încerca să-i ajut să-și deschidă aripile și să ajungă acolo unde își doresc.”, ne-a mărturisit după întâlnire Violeta Debren, profesoară la Colegiul Silvic Bucovina din Câmpulung-Moldovenesc.

Profesorii au avut ocazia să se întâlnească și cu 5 echipe din ediția 2018 a Innovation Labs.

Tag4IT, PIdrone, ClarK, Emun și CrowdLens și-au prezentat proiectele și au discutat cu profesorii despre procesul lor de dezvoltare de produse și ce au învățat din experiența Innovation Labs.

broken image

Cele două workshopuri ale bootcampului din iunie au fost oferite de Tudor Juravlea de la Design Thinking Society, care i-a introdus pe profesori în procesele design thinking, și Vasile Brașovanu, care i-a provocat pe profesori la o altă abordare a emoțiilor în învățare.

broken image

Predau Viitor este ancorat în realitate și orientat spre noi, profesorii.”, ne-a spus la finalul activităților Mariana Dindelegan, profesoară de informatică la Liceul de Informatică T. Popoviciu din Cluj-Napoca.

În Acceleratorul Predau Viitor profesorii descoperă industria de IT din România din interior, prin întâlniri și activități împreună cu oameni și companii din industria de IT locală și internațională.

Următoarele întâlniri din Predau Viitor au loc în iulie și septembrie 2018, și sunt menite să îi echipeze pe profesori cu idei, cunoștințe și motivație pentru un nou an școlar de proiecte la clasă.

Participanții din ediția 2018 a Acceleratorului Predau Viitor sunt 25 de profesori care predau informatică și TIC din 20 de localități diferite din România: cine sunt profesorii din Acceleratorul Predau Viitor ediția 2018

Află mai multe detalii despre Acceleratorul Predau Viitor și celelalte activități și evenimente create de Asociația Techsoup pentru profesori de informatică:

Despre Asociația Techsoup
Din 2010, Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.
Mai multe despre misiunea organizației și proiectele Asociației Techsoup pe www.asociatiatechsoup.ro

Partenerul strategic al Predau Viitor este Romanian-American Foundation.