Întoarce-te la site

Resurse pentru organizațiile nonprofit afectate de războiul din Ucraina

Pe 24 februarie, Federația Rusă a încălcat dreptul internațional prin invadarea statului independent Ucraina. TechSoup GlobalNetwork este solidară cu cetățenii și societatea civilă din Ucraina. 

TechSoup ajută la soluționarea acestei provocări prin conectarea organizațiilor societății civilece lucrează în și pentru Ucraina cu acces la tehnologie critică și la resurse conexe. Scopul nostru este de a furniza organizațiilor nonprofit instrumentele de care au nevoie pentru a deservi în siguranță cele mai vulnerabile comunități. În cazul în care compania sau organizația dumneavoastră deține un instrument sau un training pe care le poate oferi pentru a sprijini acest efort și pe care ați dori să le prezentați, vă rugăm să ne contactați aici

 

 

Am adunat aceste resurse utile pentru organizațiile societății civile:

Instrumente

TechSoup sprijină organizațiile nonprofit din toată lumea, oferind acces la donații și reduceri la software, hardware și servicii de la marile branduri. De exemplu, organizațiile nonprofit din toată lumea pot primi 10 licențe gratuite de cloud Microsoft, instrumente de gestionare a proiectelor Asana cu reduceri mari și 50 de licențe gratuite de instrumente de gestionare a identității și accesului de la Okta. 

 

 

Oferte Unice 

Pentru a contribui la susținerea organizațiilor societății civile ce îi ajută pe cei ce fug de violență și care protejează suveranitatea Ucrainei, mulți donatori au hotărât să ofere donații și reduceri speciale:

Securitate cibernetică

  • Bitdefender oferă gratuit până la 50 de licențe ale soluțiilor sale de securitate cibernetică ONG-urilor ucrainene eligibile, prin intermediul programului de donații TechSoup. Cetățenii privați din Ucraina, companiile și organizațiile din sectorul public pot solicita gratuit, de asemenea, tehnologia de securitate cibernetică Bitdefender, în cadrul unei oferte directe complementare Bitdefender. Această ofertă se extinde la orice companie sau entitate publică dintr-o țară NATO sau din Uniunea Europeană ce dorește să înlocuiască soluțiile de securitate cibernetică folosite în prezent și care generează îngrijorări din punct de vedere tehnic sau geopolitic.
  • CypherDog oferă abonamente gratuite timp de 12 luni pentru transferul, stocarea și criptarea sigură a fișierelor la 1.000 de utilizatori ai ONG-urilor calificate. Disponibil în limbile ucraineană, poloneză, română, rusă, maghiară, franceză, spaniolă, arabă și germană. Pentru a accesa, contactați Cypherdog.
  • NortonLifeLock oferă până la 20 de licențe Norton 360 pentru ONG-urile eligibile din Ucraina, Polonia, România, Slovacia, Moldova și Ungaria. Norton 360 Deluxe vă ferește computerele, tabletele și smartphone-urile, dar și informațiile personale împotriva celor mai noi amenințări online. Dispozitivele sunt gestionate prin intermediul unei interfețe web, fără a mai fi nevoie de un server.

Strângere de fonduri

  • Gizmi este o platformă de plată rapidă ce permite cetățenilor ucraineni și organizațiilor nonprofit să primească donații printr-un link. Organizațiile și cetățenii ucraineni pot utiliza Gizmi gratuit timp de șase luni. (Toate taxele sunt anulate, cu excepția unei taxe de procesare a plăților Stripe).
  • Benevity este un program de implicare a angajaților corporativi ce permite finanțarea de la peste 750 dintre cele mai importante branduri ce au un obiectiv precis. ONG-urile care doresc să primească finanțare prin Benevity trebuie să se înscrie pe platformă. ONG-urile deja validate de TechSoup își pot solicita profilul și se pot înregistra. Pentru cei care doresc să sprijine direct ONG-urile ce sprijină Ucraina în acest demers, Benevity permite donații directe.

Productivitate

  • UiPath oferă un pachet selecționat de instrumente pentru optimizarea proceselor de afaceri (10 Flex Automation Developers, 2 Unattended Robots, 5 pachete AI Unit, UiPath Automation Hub și 10 utilizatori Action Center). Acesta este disponibil pentru orice ONG aflat în Ucraina sau în altă parte, dar, în orice caz, direct implicat în sprijinirea actualei crize umanitare din Ucraina. Vă rugăm să trimiteți un e-mail la ukraineaid@uipath.com pentru a solicita oferta.

Expertiză

Dacă reprezentați o organizație nonprofit din Europa Centrală sau de Est ce se ocupă de sprijinirea Ucrainei în timpul războiului și aveți un cont Google pentru organizații nonprofit, puteți solicita consultanță pentru un produs Google care să vă sprijine operațiunile. Vă rugăm să rețineți că disponibilitatea asistenței este limitată și, din păcate, nu putem garanta că Google va putea răspunde la toate solicitările. Acest serviciu este dedicat doar organizațiilor nonprofit active cu Google pentru organizații nonprofit. Organizațiile nonprofit ce nu sunt active cu Google pot solicita un cont. Vă rugăm să contactați partenerul TechSoup local pentru a afla mai multe detalii.

Comunicare

  • Sketch este un instrument de proiectare digitală pentru UX ce permite colaborarea și transferul. O licență gratuită este disponibilă pentru Sketch oricărei organizații ce lucrează pentru a sprijini Ucraina. (Sketch este disponibil în limba engleză). 

Educație

Securitate cibernetică

Combaterea Dezinformării

  • Combaterea Dezinformării Curs în limbile engleză, albaneză, maghiară, macedoneană, poloneză, română, rusă și spaniolă: Învățați cum să facețidistincția între diferitele tipuri de dezinformare și cum să evitați capcanele. 
  • Gândiți-vă De Două Ori: Alfabetizarea Mediatică Online Curs în limbile engleză, albaneză, maghiară,macedoneană, poloneză, română, rusă și spaniolă: Învățați cum să recunoașteți diferite tipuri de dezinformare și ce puteți face pentru a deveni mai rezistent din punct de vedere digital. 
  • Siguranță Digitală & Securitate Curs în limbile engleză, macedoneană, rusă, română și spaniolă: Învățați despre conceptele fundamentale de securitate cibernetică, supravegherea de stat și criminalitatea cibernetică. 
  • Falsuri ieftine în regiunea ECE Webinar înregistrat în limba engleză: Discuție despre modul în care manipularea audiovizuală ieftină poate fi utilizată pentru a produce știri false. 
  • Informarea despre dezinformare Podcast în limba engleză: O conversație cu Veronika Víchová, expert în dezinformare și operațiuni de influență. 
  • Lupta cu dezinformarea Podcast în limba engleză: O conversație cu Kateryna Kruk, specialist în comunicare și politolog, care se concentrează asupra afacerilor internaționale și a campaniilor de dezinformare din Ucraina. 
  • Dezinformacja w służbie Putina, czyli o tym jak nie wpaść w tryby machinypropagandowej Webinar înregistrat în limba poloneză.  

 

Strângere de fonduri

 

Management

 

Construirea Comunității și Comunicare 

 

Stare De Bine 

 

Inițiativa de întărire a securității Societății Civile 

 

Societatea civilă are nevoie să fie securizată pentru a sprijini nevoiaimensă din Europa de Est. Împreună, trebuie să construim o societate civilă mai solidă și sigură.  

Putem sprijini în mod direct consolidarea securității organizațiilor societății civile prin intermediul unor instrumente și al unei formări potrivite, ce include furnizarea de competențe pentru a contracara dezinformarea. 

 

 

 

 

 

Informațiile de pe această pagină sunt oferite pentru a educa publicul și pentru a amplifica eforturile existente de sprijinire a celor afectați de invazia din Ucraina. Aceste resurse nu constituie consultanță juridică sau alte sfaturi profesionale. TechSoup nu își asumă nicio răspundere pentru daunele ce pot apărea în urma utilizării sau a incapacității de a utiliza oricare din resursele de pe această pagină sau a oricărei acțiuni sau decizii luate ca urmare a acestora. Link-urile furnizate vă permit să părăsiți acest site și să mergeți direct la site-ul asociat: TechSoup nu este responsabil pentru conținutul sau transmisiunile primite de pe orice site asociat. Orice produse donate sau la preț redus sunt oferite ca atare, iar termenii și condițiile aplicabile acestor produse sunt oferite în momentul achiziției.