Peste 5000 de profesori din România și Republica Moldova vor participa online la Festivalul Digital Predau Viitor (24-28 octombrie 2022)

Prima ediție a Festivalului Digital Predau Viitor își deschide porțile virtuale timp de o săptămână, între 24 și 28 octombrie (vacanța de toamnă), pentru peste 5000 de învățători și profesori care au ales să învețe despre pedagogie digitală, STEAM și cetățenie digitală, de la invitați din România, Republica Moldova și internaționali. Participarea este gratuită.

5 zile, 5 motive pentru profesori să vină la Festivalul Digital Predau Viitor

Timp de 5 zile, participanții la Festivalul Digital Predau Viitor sunt invitați pe cele 3 scene virtuale, să aleagă dintre 22 de sesiuni plenare sau desfășurate în paralel, susținute de 45 vorbitori, profesori sau reprezentanți din ONG-uri. Între sesiunile de conținut, participanții sunt așteptați la momente de socializare și conectare în spațiile virtuale dedicate.

La Festival:

1. creăm un context profesional de discuții și inspirație despre pedagogie digitală, STEAM și cetățenie digitală;
  2. aducem idei de activități cu impact la clasă de la colegi profesori din România și internaționali sau invitați din organizații neguvernamentale;
  3. celebrăm reușitele comunităților de profesori Îndreptar Digital și Predau Viitor și ale primei generații de Ambasadori #TechsoupPentruEducație;
  4. invităm și alți profesori să ne cunoască și să se alăture unei comunități de peste 20.000 de profesori, învățători și viitori învățători care urmăresc rolul tehnologiei în învățare, în orice context ne-am afla, online, blended sau în clasă.
  5. lansăm noua platforma de cursuri gratuite Predau Viitor.

Lansăm platforma de cursuri gratuite Predau Viitor

Începând cu finalul lunii octombrie 2022, profesorii vor găsi cursurile noastre gratuite din ambele programe Predau Viitor și Îndreptar Digital pe o platformă unică de învățare, dezvoltată și personalizată pentru a susține nevoile unei comunități de peste 20.000 de profesori, în creștere exponențială.

Predau Viitor - Platforma de cursuri va găzdui atât cursuri deja consacrate și apreciate de profesori de informatică și învățători: Programare cu Scratch sau Python, Învață să faci STEAM la clasă, Acceleratorul Predau Viitor - Product Development etc. în variante care să-i sprijine pe profesori să le finalizeze oricând, în propriul lor calendar, dar și alte cursuri online în premieră.

În ultimii 2 ani, 4.290 de profesori, învățători și viitori învățători au absolvit cursurile Predau Viitor și Îndreptar Digital, ducând activități digitale noi la clasă pentru peste 109.267 elevi.

La Festivalul Digital Predau Viitor ne uităm la ce putem face de mâine fiecare dintre noi, profesori, organizații neguvernamentale sau finanțatori din educație, cu lecțiile din ultimii ani și cu tehnologia ca partener de învățare pentru profesor și elev în sala de clasă și în afara ei. Pe lângă învățare despre pedagogie digitală, STEAM și cetățenie digitală, Festivalul e și un prilej de celebrare a reușitelor comunităților de profesori și învățători Predau Viitor și Îndreptar Digital pe care le servim. Ne bucurăm să ne conectăm și să deschidem comunitățile și către alți profesori care doresc să învețe alături de noi și să acceseze resursele noastre gratuite de dezvoltare profesională continuă. - Elena Coman, Director Programe Asociația Techsoup

Prezențe internaționale la Festivalul Predau Viitor

Michele Eaton, autoarea cărții The Perfect Blend. How to design student-centered learning experiences with technology și Director al Warren Online Academy, Warren, Indianapolis, USA, închide Festivalul Predau Viitor cu o sesiune în care îi invită pe profesori să devină arhitecți ai învățării în clasele lor.

Participanții vor descoperi elemente-cheie ale experiențelor de învățare blended, idei, modele și strategii gata de dus la clasă. Notați în calendar: vineri, 28 octombrie, ora 15.00, pe Scena 1.

Tracey Tokuhama-Espinosa, Ph.D., este profesoară la Harvard University Extension School, cercetătoare în neuroștiință, psihologie cognitivă și educație și autor de carte (Bringing the Neuroscience of Learning to Online Teaching: An Educator's Handbook și The Five Pillars of the Mind: Redesigning Education to Suit the Brain). Scopul cercetărilor sale este de a le aduce mai aproape de practica pedagogică a profesorilor, inclusiv ca membru în echipa proiectului internațional Conexiones.

Masterclass-ul cu participare restrânsă este dedicat exclusiv absolvenților cursurilor Asociației Techsoup și creează o oportunitate de discuție despre noul rol al profesorului, transformat de evenimentele ultimilor ani, și cum putem folosi tehnologia pentru a crea experiențe de învățare mai bune, în orice context ne-am afla, online, blended sau în clasă.

Pauline Maas predă informatică la Școala Royal Dutch Visio (Olanda) pentru elevi cu deficiențe de vedere din Țările de Jos. A lucrat în domeniul Tehnologiei Informației (TIC) timp de 20 de ani, apoi a început să predea TIC în școală pentru a inspira fetele în joburi care folosesc tehnologia.

Pauline va împărtăși o multitudine de idei creative și distractive cu instrumente simple despre cum să faci programare la clasă cu Scratch sau micro:bit, cu precădere profesorilor de gimnaziu și liceu. Notați în calendar, 24 octombrie, ora 11.30, pe Scena 3.

Partenerii de conținut ai Festivalului sunt: Centrul de Cercetare în Etică Aplicată, Asociația Tinerilor Pedagogi Sibiu, Aspire Teachers, Fundația Noi Orizonturi, Expert Forum, ANPCDEFP, Genially, Centrul pentru Jurnalism Independent, Institutul Intercultural Timișoara și învățători Îndreptar Digital și profesori Predau Viitor de la toate nivelurile de învățământ.

Prezența tuturor vorbitorilor este pro bono.

Susținătorii Festivalului sunt Romanian-American Foundation și Enel România.

Partener tehnic al evenimentului este startup-ul românesc Eventmix.live.