Peste 20.000 de copii și tineri din România și Republica Moldova au descoperit tehnologia și programarea într-un mod inedit prin evenimentele Meet and Code

Asociația Techsoup, susținătoare a activităților Europe Code Week, sprijină 85 de organizații non-profit cu micro-granturi pentru evenimente de tehnologie și programare, în ediția a 6-a a Programului european Meet and Code.  https://meet-and-code.org/

#meetandcode #codeEU #AsociatiaTechsoup #SAP4Good

Prin Meet and Code 2022, peste 4.000 de copii și tineri din România și Republica Moldova experimentează tehnologia și liniile de cod într-un mod creativ, în afara orelor de clasă, în perioada 1 septembrie - 31 octombrie. Participanții celor 110 evenimente au ocazia să ajungă pe Lună, să creeze orașe ale viitorului, să descopere beneficiile energiilor alternative și să abordeze probleme cu care se confruntă comunitățile în care trăiesc.

În ultimii 6 ani de Meet and Code în România, 250 de organizații non-profit de educație au beneficiat de peste 150.000 de EURO pentru organizarea a 519 de evenimente de programare și tehnologie pentru peste 20.000 copii și tineri, organizate în special în mediul rural și urban mic.

În cei 6 de ani de când derulăm Programul Meet and Code, ne bucurăm să vedem cum s-a coagulat o comunitate dinamică de organizații non-profit locale și profesori care reușesc să atragă resurse importante în comunitățile lor. Meet and Code a fost un prim pas pentru această comunitate de a prinde curaj, de a crește idei și inițiative, de a schimba modul în care tehnologia este integrată în orele de clasă. În plus, organizatorii din România au primit și recunoaștere națională și internațională pentru eforturile lor de a implica copiii și tinerii în conversații cu impact despre mediu și societate cu ajutorul tehnologiei. - Ana Stamatescu, coordonator Meet and Code România & Republica Moldova

Prima ediție Meet and Code în Republica Moldova

Lansarea primei ediții Meet and Code din Republica Moldova a fost marcată anul acesta de un eveniment online organizat în luna august 2022, cu sprijinul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău.

13 organizații non-profit au obținut primele finanțări Meet and Code Moldova cu ajutorul cărora peste 900 de elevi și tineri vor participa la ateliere de realitate virtuală, Scratch, modelare 3D, micro-biți, Arduino și nu numai.

Cu scopul de a aduce copiii și tinerii mai aproape de lumea tehnologiei și a programării, suntem mai mult decât bucuroși să sprijinim principala componentă pe care construim lumea din jurul nostru: educația. Pentru mine, prima ediție a Meet and Code în Republica Moldova reprezintă un real motiv de fericire, întrucât constituie o nouă posibilitate de a extinde impactul pozitiv al proiectului și de a consolida succesul acestuia la nivel regional. Cu această ocazie doresc să-i felicit pe toți aplicanții din acest an și să le mulțumesc - prin implicarea și ideile voastre ați devenit o sursă de inspirație pentru noi toți!” - Diana David, Managing Director SAP România & Republica Moldova

Motto-ul Meet and Code: Empowering a Generation

Scopul Meet and Code este de a contribui la o lume în care fiecare tânăr european are abilitățile digitale necesare pentru a-și modela propriul viitor. Inițiativa a fost co-creată de către compania SAP și Haus des Stiftens gGmbH din München, care coordonează procesul de acordare a granturilor, împreună cu partenerii din cadrul rețelei TechSoup Europe. Meet and Code sprijină inițiativa Comisiei Europene, Europe Code Week, și este aliniată la Obiectivele pentru Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite.

Meet and Code 2022 sprijină evenimente de tehnologie și programare în următoarele țări: Republica Moldova, România, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Franța, Garmania, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazakhstan, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveția, Regatul unit și Ucraina.