Întoarce-te la site

Profesorii de informatică de liceu sunt invitați să se înscrie la un nou curs Predau Viitor: Introducere în Python

· STEM Education,CS teachers,predauviitor

#TechsoupPentruEducație     #PredauViitor

Asociația Techsoup lansează un nou curs online gratuit în cadrul programului Predau Viitor, construit pentru profesorii de informatică de liceu care vor să predea la clasă unul dintre unul dintre cele mai utilizate limbaje de programare din lume în acest moment: Python. Înscrieri pe www.predauviitor.ro

Cursul online Introducere în Python, sprijinit de Romanian-American Foundation și Societe Generale Global Solution Centre România este adresat acelor profesori de informatică de liceu care nu au mai folosit deloc limbajul Python și nu au utilizat Python la clasă. Este o experiență de învățare online în limba română despre Python și se parcurge în ritm propriu.

La finalul cursului, profesorii absolvenți vor avea cunoștințe de programare în Python, numeroase activități și exerciții cu Python pe care să le propună elevilor la clasă și vor putea implementa la clasă activități și exerciții care să  pregătească elevii pentru meseria de “data scientist”, una dintre cele mai căutate meserii ale viitorului.

Înscrieri și durată curs

Profesorii se pot înscrie la curs oricând până pe 15 septembrie 2021, în funcție de ritmul de învățare propriu pe care și-l propun pentru parcurgerea cursului - experiența de învățare este 100% online, asincron, individual. Conținutul cursului trebuie parcurs integral până în luna octombrie, când urmează activitățile obligatorii la clasă.

broken image

Despre Programul Predau Viitor

Predau Viitor (www.predauviitor.ro) este un program creat de Asociația Techsoup care își propune ca fiecare elev din România să beneficieze de o educație informatică bazată pe probleme reale și creație de produse, aplicată, relevantă și transdisciplinară, facilitată de profesori de informatică pregătiți pedagogic să susțină aceste experiențe și conectați la ecosistemul IT din România și din lume. 

broken image

Comunitatea, în creștere continuă, de peste 4.000 de profesori Predau Viitor este o comunitate vibrantă de profesori de informatică și TIC care duc către elevii lor o informatică aplicată și racordată la nevoi și tendințe actuale.

Cursurile online Predau Viitor ajută profesorii de informatică să conecteze conținuturi informatice și de competențe digitale cu metode pedagogice noi. În anul școlar 2020-2021, 681 de profesori au absolvit cursurile gratuite Predau Viitor și au creat activități pentru 5.430 elevi de gimnaziu și 2.729 elevi de liceu. 

Despre Asociația Techsoup

Din 2010, Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, elevi și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană. Mai multe despre misiunea organizației și proiectele Asociației Techsoup pe www.asociatiatechsoup.ro

broken image