Întoarce-te la site

O organizație non-profit din România câștigă premiul I în categoria Diversity la Competiția internațională Meet and Code 2021 

 

 

#meetandcode #codeEU #AsociatiaTechsoup #SAP4Good

Asociația pentru Dezvoltare și Mediu - ADEMED câștigă premiul I în valoare de 2.000 de euro, la categoria Diversity, în Competiția Meet and Code, ediția 2021, care în fiecare an premiază cele mai creative și originale evenimente de programare și tehnologie aliniate cu inițiativa Comisiei Europene, Europe Code Week. https://meet-and-code.org/

broken image

În cadrul evenimentului castigator “Și noi programăm! Scratch tactil pentru nevăzători”, 20 de elevi cu deficiențe de vedere din Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere din București au învățat să folosească limbajul de programare vizuală Scratch adaptat nevoilor acestora pentru a lua deciziile potrivite în cazul unui potențial cutremur. 

Evenimentul ADEMED a fost premiat de un juriu internațional alături de alte 4 evenimente de programare și tehnologie din cele peste 1.400 înscrise în Programul Meet and Code în cadrul ceremoniei care a avut loc online la finalul lunii aprilie 2022.

Urmăriți tutorialul acesta -  https://www.youtube.com/watch?v=bVW1iSj-ShE - pentru a descoperi metoda inedita prin care au fost adaptate instrucțiunile Scratch pentru persoanele cu deficiențe de vedere și care pot fi folosite pentru a construi programul care decide ce acțiuni sunt necesare în cazul unui cutremur.

Coordonatorul evenimentului, Florin Alexandru, profesor de științe aplicate la Asociația pentru Dezvoltare și Mediu (ADEMED), povesteste despre experienta Meet and Code:

 

 

5 ani de Meet and Code în Romania

Programul Meet and Code, coordonat în România de 5 ani de către Asociația Techsoup, susținătoarea activităților Europe Code Week, a ajuns la 16.500 de copii și tineri din toată țara. Cele 409 de evenimente coordonate de organizațiile non-profit din țară (asociații de elevi, asociații de profesori, asociații partenere școlilor și nu numai) au provocat participanții să descopere puterea liniilor de cod și a tehnologiei prin rezolvarea unor probleme din comunitățile lor.

broken image

 

În total, peste 32.000 de copii și tineri din 35 de țări europene au participat anul trecut la 1.461 de evenimente STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte, Matemetică) aliniate cu inițiativa Comisiei Europene, Europe Code Week. 

 

Motto-ul Meet and Code: Empowering a Generation 

Scopul Meet and Code este de a contribui la o lume în care fiecare tânăr european are abilitățile digitale necesare pentru a-și modela propriul viitor. Inițiativa a fost co-creată de către compania SAP și Haus des Stiftens gGmbH din München, care coordonează procesul de acordare a granturilor, împreună cu partenerii din cadrul rețelei TechSoup Europe. Meet and Code sprijină inițiativa Comisiei Europene, Europe Code Week, și este aliniată la Obiectivele pentru Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite.

Meet and Code 2021 a sprijinit evenimente de tehnologie și programare în următoarele 35 de țări: România, Austria, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Garmania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Regatul Unit și Ucraina.

Despre Asociația Techsoup

Din 2010, Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană. Mai multe despre misiunea organizației și proiectele Asociației Techsoup pe www.asociatiatechsoup.ro