Întoarce-te la site

Un eveniment organizat la o școală gimnazială din Turda este finalist în Competiția internațională Meet and Code 2018

#meetandcode #codeEU @sap4good

Evenimentul “Scratch și… Gool!” organizat de Asociația Pro Teodor Murășanu în Școala Teodor Murășanu din Turda a fost desemnat finalist la categoria Kick and Code în cadrul Meet and Code. Evenimentul, organizat în cadrul Europe Code Week și finanțat din fondul Meet and Code coordonat în România de Asociația Techsoup, a provocat 21 de elevi cu vârsta între 9 și 11 ani să joace fotbal prin reguli create chiar în limbajul de programare vizuală Scratch.

Reprezentanții tuturor organizațiilor finaliste sunt invitați în martie la sediul companiei SAP din Germania. În plus, 3 finaliști vor primi un premiu adițional de 2.500 de EURO.

În perioada 6 - 21 octombrie 2018, 52.000 de copii și tineri au descoperit tehnologia și programarea prin hackathoane, cursuri de introducere în Scratch, construire de aplicații pentru comunitate, robotică, ateliere de storytelling digital si nu numai. Astfel, prin inițiativa Meet and Code 2018, 1.100 de evenimente de tehnologie și programare Europe Code Week din 22 de țări europene au fost finanțate cu sume între 300 și 500 de EURO.

În România, 52 de organizații neguvernamentale au organizat 70 de evenimente finanțate cu 21.000 EURO prin fondul creat cu susținerea companiei SAP, prin coordonarea Haus des Stiftens GmbH și Asociației Techsoup. Dintre acestea, 6 evenimente Meet and Code din România au intrat în jurizarea internațională.

Evenimentul finalist, “Scratch si… Gool!” a intrat în competiție în categoria Kick and Code. Această categorie a vizat evenimente care și-au propus să ajute la rezolvarea unor probleme din fotbal cu soluții IT sau să folosească fotbalul pentru a atrage elevii și astfel să îi aducă mai aproape de lumea programării și a tehnologiei.

Prezența în finala competiției Meet and Code reprezintă încununarea unui efort de grup. Sunt foarte mândră de ceea ce am realizat împreună cu echipa, interesul elevilor de ciclul primar pentru activități care includ programarea fiind în creștere. Prin acest rezultat, Școala Teodor Murășanu s-a făcut remarcată pe plan local și internațional, dovedind că este una dintre instituțiile care oferă elevilor o educație ancorată în prezent și îndreptată spre viitor. - prof. înv. primar drd. Gabriela Ileana Crișan, coordonatorul evenimentului

Mi-a plăcut foarte mult limbajul de programare, dar și că ne-am jucat cu mingea și că am legat prietenii. Dificilă mi s-a părut realizarea traseului pe calculator, pentru că a fost ceva nou. Greutăți am avut cu orientarea, a trebuit să învățăm punctele cardinale. Profesorii noștri ne-au ajutat foarte mult, fără ei noi n-am fi putut face așa ceva. - Iulia, 9 ani, clasa a III-a A

Început la Clubul Copiilor din Turda și sfârșit pe terenul de fotbal al școlii, evenimentul a fost susținut de studenți, părinți, precum și de echipa națională de handbal Potaissa Turda.

Toate activitățile din cadrul evenimentului finalist pot fi descoperite pe site-ul creat chiar de unul dintre elevii participanți:

Acest premiu are o însemnătate deosebită pentru școala noastră deoarece este un prilej de mândrie, o motivație pentru activitățile viitoare. Totodată, ne sprijină în demersul didactic actual pentru dezvoltarea abilităților digitale ale elevilor și profesorilor noștri. Datorită acestor două evenimente Meet and Code, instituția noastră a reușit să își promoveze valorile - elevi și profesori - prin activități nonformale, care dau o altă dimensiune educației, oferind o modalitate inedită de orientare școlară și profesională. De asemenea, s-a evidențiat strânsa colaborare pe care o avem cu alte instituții din comunitatea noastră, promovând ideile inovatoare ale profesorilor și elevilor spre o societate deschisă către nou, cu o tehnologie accesibilă. - director Școala Teodor Murășanu, Gianina Silvia Matei

broken image

Inițiatorii Meet and Code

Meet and Code este inițiată și finanțată de compania SAP în parteneriat cu: Haus des Stiftens GmbH prin portalul IT Stifter-helfen, Asociația Techsoup și alte organizații partenere din reţeaua TechSoup Europe. În România, inițiativa Meet and Code este derulată de Asociația Techsoup, susținătoare a activităților Europe Code Week în România.

Compania SAP facilitează inițiativa Meet and Code oferind suport financiar și alte resurse.

TechSoup Europe face parte din reţeaua TechSoup Global Network și este un conector între universul noilor tehnologii și implementarea de schimbări în societate. Reţeaua din Europa este formată din 28 de organizaţii partenere care sprijină 250,000 de organizaţii non-profit în 48 de ţări.

Despre Asociația Techsoup

Din 2010, Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

Mai multe despre misiunea organizației și proiectele Asociației Techsoup pe www.asociatiatechsoup.ro

Puteți afla mai multe detalii despre program și de la Ana Stamatescu,  Digital Education Coordinator  Asociația Techsoup.

Descoperă cum a fost Meet and Code 2018, în poze, aici: album poze Facebook Asociația Techsoup